Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Live - Eduskunnan suorat verkkolähetykset

Kokeilukulttuurin arviointi – missä mennään nyt ja tulevaisuudessa
perjantaina 14.12.2019 klo 9.00-10.45

Ohjelma

9.00-09.15  Tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajan tervetulosanat
9.15-10.00  Kokeilukulttuurin arviointi – tulokset, suositukset ja menetelmät – hankkeen tutkijat
10.00-10.10 Kommenttipuheenvuoro: Virve Hokkanen, VNK
10.10-10.40  Kysymyksiä ja keskustelua
10.40-10.45 Tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajan päätössanat
10.45  Tilaisuus päättyy           

Kokeilujen ja kokeilevan kulttuurin edistäminen on Sipilän hallitusohjelman (2015) keskeinen keino uudistaa yhteiskuntaa ja eri alojen toimintatapoja sekä tuottaa uutta kasvua.  Kokeilukulttuuri on jalkautunut suomalaisiin kuntiin ja julkishallintoon, yrityksiin ja kansalaisyhteiskuntaan.

Kokeilukulttuuri Suomessa – opit, merkitys, systemaattinen toimintamalli ja suosituksia jatkotoimiksi (KOKSU) on kuluneen vuoden aikana koonnut kokeilujen ja kokeilukulttuurin anteja ja oppeja, ja laatinut suosituksia kokeilukulttuurin kehittämiseksi ja sen hyödyntämiseksi.

Seminaarissa käsitellään, millainen on suomalaisen kokeilukulttuurin nykytila, ja miten hallituksen Kokeileva Suomi  -kärkihanke ja strategiset kokeilut ovat vaikuttaneet siihen. Seminaarissa tuodaan esiin myös ehdotus kokeilukulttuurin edistymisen seurannan jatkotoimista ja kehittämisehdotuksia kokeilukulttuurin jatkotoimenpiteistä seuraavalla hallituskaudella.

Tilaisuus on Eduskunnan Tulevaisuusvaliokunnan avoin kokous. KOKSU-hanke on valtioneuvoston rahoittama ja sen toteuttajat ovat Suomen ympäristökeskus (SYKE, koordinaattori), Tampereen yliopisto (TAY) ja Innotiimi Oy (www.syke.fi/hankkeet/koksu).

 


Aiemmat lähetykset:

Eduskunnan verkkolähetysten tallenteet
Tilaisuuksien aineistoja