Täysistunnon pöytäkirja 127/2004 vp

PTK 127/2004 vp

127. TORSTAINA 25. MARRASKUUTA 2004 kello 16.30

Tarkistettu versio 2.0

Rikosasioiden sovittelun hallinto

Maija Perho /kok:

Arvoisa puhemies! Useamman vuoden ajan budjettikäsittelyn yhteydessä on noussut esille pieni, mutta sinänsä tärkeä kysymys rikosasioiden sovittelusta, jossa on palloteltu oikeusministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön välillä. Periaatteessa on kai yhteisymmärrys siitä, että tämä tehtävä siirtyisi sosiaali- ja terveysministeriölle, mutta tähän tehtävään ei ole löytynyt sitten säästyviä varoja. Miten oikeusministeri Koskinen ja ministeri Hyssälä arvioivat:

Milloin tämä tärkeä kysymys saadaan ratkaistua, koska budjettiehdotukseen tämä ei nyt valitettavasti sisälly?

Oikeusministeri  Johannes  Koskinen

Arvoisa puhemies! Sitä pohjaehdotusta rikosasiain sovittelun järjestämisestä koko maassa on jalostettu edelleen, ja toivottavasti pystytään vielä jalostamaan sen toteuttamiskelpoisuutta. Uskon, että linjaukset pystyttäisiin käsittelemään kehysbudjetin yhteydessä ensi talvena, että voitaisiin nähdä, voisiko se käynnistyä vuonna 2006 tai 2007.

Peruspalveluministeri  Liisa  Hyssälä

Arvoisa puhemies! Enemmistössä kunnistahan meillä tapahtuu tämä sovittelu, ja se on hyvä asia. Sosiaalitoimi on ottanut tässä vahvasti vastuuta. Tällä on säästetty myöskin oikeusministeriön puolella näitä kuluja. Toivomme, että tässä pääsemme nyt kehysneuvotteluissa eteenpäin.

Puhemies:

Kysymys on loppuun käsitelty.

​​​​