Täysistunnon pöytäkirja 78/2009 vp

PTK 78/2009 vp

78. TORSTAINA 17. SYYSKUUTA 2009 kello 10.01

Tarkistettu versio 2.0

Helsingin seudun ruuhkamaksujen käyttöönotto

Outi Alanko-Kahiluoto /vihr:

Arvoisa puhemies! Liikenne- ja viestintäministeriön teettämä selvitys Helsingin seudun ruuhkamaksuista valmistui jo ennen juhannusta. Selvitys osoitti, että ruuhkamaksut toteuttaisivat tehokkaasti liikennepoliittisia tavoitteita Helsingin seudulla. Liikennemäärät laskisivat, ruuhkat lievenisivät, matka-ajat lyhenisivät, joukkoliikenteen käyttö kasvaisi, liikenneturvallisuus paranisi, ja liikenteen aiheuttamat päästöt vähenisivät. Selvitys on paraikaa lausuntokierroksella. Kysynkin teiltä, ministeri Vehviläinen:

Ellei tällä lausuntokierroksella ilmene mitään yllättävää, oletteko valmis edistämään lainsäädäntöä nopeastikin sillä tavalla, että ruuhkamaksut saataisiin pian käyttöön?

Liikenneministeri  Anu  Vehviläinen

Arvoisa puhemies! Todellakin on niin, että kesäkuussa tämä laaja-alainen työryhmä sai tämän oman selvityksensä valmiiksi ja nyt se on lausuntokierroksella, ja lokakuun loppupuolella muistaakseni tämä lausuntokierros päättyy ja tehdään lausuntoyhteenveto. Sen jälkeen on minusta sen yhteiskunnallisen keskustelun paikka siitä, onko ruuhkamaksuilla tulevaisuutta Pääkaupunkiseudulla vai ei. Itse suhtaudun terveellä tavalla uteliaasti siihen, mutta en uskalla sanoa, ennen kuin olen nähnyt sen lausuntokierroksen tuloksen, mitenkä siinä asiassa mennään eteenpäin. Mutta uteliaasti odotan palautetta, mitä lausuntokierros tuottaa.

Ensimmäinen varapuhemies:

Kysymys on loppuun käsitelty.

​​​​