TALOUSARVIOALOITE 1089/2010 vp

TAA 1089/2010 vp - Raimo Vistbacka /ps ym.

Tarkistettu versio 2.0

Määrärahan osoittaminen kevyen liikenteen väylän rakentamiseen Koskenvarrentielle välille Alajärven keskusta — Koskenniskantie

Eduskunnalle

Koskenvarsi on vireä kylä Alajärven kaupungissa. Uudisrakentaminen on ollut ja on vilkasta. Lapsia ja nuoria on kaikissa ikäluokissa runsaasti. Väki on kuntoliikuntaa harrastavaa. Lapset ja nuoret kulkevat koulumatkojensa lisäksi paljon erilaisissa harrastuksissa käyttäen tietysti matkoillaan kapeaa, mutkaista, pimeää ja vaarallista Koskenvarrentietä 7115. Koskenvarrella on teollisuutta, maan merkittävimpiin kuuluva käytettyjen traktoreiden myyntipiste, sahatavaraliikkeitä ja jätevedenpuhdistamo. Sesonkiaikoina alueella on myös huomattavaa mansikanviljelytoimintaa. Hiekkarekkoja ja puutavarayhdistelmiä kulkee Koskenvarren läpi paljon. Liikenne Tuurin kyläkauppaan on vilkasta. Punaisen tuvan viinitila tuo kaupunginosaan koko kaupunkia hyödyttävää turistivirtaa. Ähtärin eläinpuisto lisää myös liikennesuoritetta Koskenvarren kautta. Edellä olevaan viitaten ehdotamme, että Alajärvellä aloitetaan pikaiset toimet kevyen liikenteen väylän saamiseksi Alajärven kaupungin keskustasta Koskenvarren suuntaan, ensi vaiheessa ainakin niin, että tehtävä kevyen liikenteen väylä ulottuu ainakin Koskenniskantien risteykseen saakka. Kevyen liikenteen väylän pituudeksi tulisi em. osuudella noin 2,1 kilometriä.

Edellä olevan perusteella ehdotamme,

että eduskunta ottaa valtion vuoden 2011 talousarvioon momentille  31.10.20 lisäyksenä 300 000 euroa kevyen liikenteen väylän rakentamiseen Koskenvarrentielle 7115 välille Alajärven keskusta — Koskenniskantie.

Helsingissä 20 päivänä syyskuuta 2010

  • Raimo Vistbacka /ps
  • Pentti Oinonen /ps
  • Pirkko Ruohonen-Lerner /ps
  • Pertti Virtanen /ps
  • Pietari Jääskeläinen /ps

​​​​