TALOUSARVIOALOITE 298/2014 vp

TAA 298/2014 vp - Jussi Niinistö /ps ym.

Tarkistettu versio 2.0

Määrärahan osoittaminen maanpuolustusjärjestöjen toiminnan tukemiseen

Eduskunnalle

Suomen puolustusvoimat kamppailee budjettisäästöjen kourissa ja yrittää parhaansa mukaan saavuttaa sille asetetut velvoitteet ja tavoitteet pienenevien resurssien rajoissa.

Puolustusvoimien tukena ovat monet vapaaehtoiset maanpuolustusjärjestöt, jotka tekevät korvaamattoman arvokasta työtä eri puolilla Suomea. Niillä on kymmeniätuhansia jäseniä, joten voidaan perustellusti todeta, että ajatus isänmaan puolustamisen tärkeydestä yhdistää suomalaisia myös järjestötasolla. Toiminta on monipuolista, sillä järjestöt harrastavat ammuntaa, maastotoimintaa, urheilua ja liikuntaa sekä aatteellista maanpuolustustyötä. Tämä toiminta on erityisen merkittävää nykytilanteessa, jossa reservin kertausharjoitukset on ajettu käytännössä alas.

Säästöjen myötä Suomen puolustuskyky osin rapautuu. Maanpuolustusjärjestöt voivat osaltaan jarruttaa tuota kehitystä ja pitää yllä maanpuolustustahtoa ja reserviläisten osaamista.

Edellä olevan perusteella ehdotamme,

että eduskunta ottaa valtion vuoden 2015 talousarvioon momentille  27.10.50 lisäyksenä 150 000 euroa maanpuolustusjärjestöjen toiminnan tukemiseen.

Helsingissä 26 päivänä syyskuuta 2014

  • Jussi Niinistö /ps
  • Anne Louhelainen /ps
  • Anssi Joutsenlahti /ps
  • Kauko Tuupainen /ps

​​​​