TALOUSARVIOALOITE 347/2013 vp

TAA 347/2013 vp - Arto Pirttilahti /kesk 

Tarkistettu versio 2.0

Määrärahan osoittaminen maantien 346 parantamiseen välillä Kotala—Innala, Virrat ja Mänttä-Vilppula

Eduskunnalle

Perusväylänpitoon tulee panostaa koko valtion omistaman tieverkon alueella. Tämä tarkoittaa sitä, että myös alempaan tieluokkaan kuuluvien teiden rakenteellista kuntoa on pystyttävä parantamaan pitkäjänteisesti eri puolilla Suomea. Pirkanmaan pohjoisosassa mainittu tieosuus on tärkeä väylä kahden Ylä-Pirkanmaan kaupungin välisessä liikenteessä. Tien kautta kulkee merkittävä määrä alueen puutavaraliikenteestä sahoille sekä turve- ja energiahakekuljetuksista energialaitoksille. Tie yhdistää Mäntän, Vippulan ja Virtain taajamat. Viime vuosien aikana työssäkäynti-, palvelu- ja kesämökkiliikenne ovat myös lisääntyneet.

Tie on nykyisin huonokuntoinen ja edellyttää peruskorjausta. Tiesuunnitelma on valmis, joten työ voidaan aloittaa heti. Korjauksen myötä tien päällysteen kestävyys paranee ja sitä myötä sekä ajokustannukset että ylläpitokustannukset vähenevät. Ajokustannusten ohella korjattu tie parantaa liikkujien ajomukavuutta ja turvallisuutta.

Edellä olevan perusteella ehdotan,

että eduskunta ottaa valtion vuoden 2014 talousarvioon momentille  31.10.20 lisäyksenä 2 200 000 euroa maantien 346 rakenteen parantamiseen välillä Kotala—Innala, Virrat ja Mänttä-Vilppula.

Helsingissä 27 päivänä syyskuuta 2013

  • Arto Pirttilahti /kesk