TALOUSARVIOALOITE 490/2014 vp

TAA 490/2014 vp - Maria Tolppanen /ps ym.

Tarkistettu versio 2.0

Määrärahan osoittaminen Seinäjoki—Kaskinen-rataosuuden rakentamisen aloittamiseen

Eduskunnalle

Valtion vuoden 2015 talousarvioesitykseen on saatava lisää valtionavustusta Seinäjoki—Kaskinen-rataosuuden rakentamisen aloittamiseen.

Botnian Kaskisten alasajon jälkeen alueen työttömyys on noussut 16,8 %:iin. Luvattuja korvaavia työpaikkoja ei ole saatu. Kaskisten kansalaisliike kävi tapaamassa liikenneministeriä ja Ratahallinnon johtoa istuntokaudella 2011. Se sai lupauksen, että Seinäjoki—Kaskinen-rataosuuden suunnittelutyöt käynnistetään. Suunnittelutyö lienee jo valmis ja odottaa toteutuspäätöstä. Rata on elintärkeä Kaskisten satamalle. Kaskisten kaupunki ja yritykset ovat viime vuosien aikana investoineet miljoonia euroja satamaan, ja nyt on pelkona, että toiminta satamassa loppuu ilman toimivaa ratayhteyttä. Jos ratatyömaan mukanaan tuomia työpaikkoja ei saada ja jos sataman toiminta loppuu kokonaan, tietää se kuoliniskua koko kaupungille.

Edellä olevan perusteella ehdotamme,

että eduskunta ottaa valtion vuoden 2015 talousarvioon momentille  31.10.77 lisäyksenä 400 000 euroa ratahankkeen Seinäjoki—Kaskinen aloittamiseen.

Helsingissä 26 päivänä syyskuuta 2014

  • Maria Tolppanen /ps
  • Reijo Hongisto /ps
  • Ritva Elomaa /ps
  • Anssi Joutsenlahti /ps
  • Vesa-Matti Saarakkala /ps

​​​​