TALOUSARVIOALOITE 63/2013 vp

TAA 63/2013 vp - Lasse Hautala /kesk 

Tarkistettu versio 2.0

Määrärahan osoittaminen uuden sillan rakentamiseen Kyrönjoen yli välille 7200 Reiniläntie—Alapääntie Seinäjoen Ylistarossa

Eduskunnalle

Välillä 7200 Reiniläntie—Alapääntie Kyrönjoen yli menevä vanha puinen Heikkolan riippusilta ei ole ollut enää pitkiin aikoihin turvallinen. Se on alun perin rakennettu vuonna 1915. Puuosat on uusittu 1976. Sillan painorajoitus on 2 tonnia ja sen leveys on 2 metriä sekä pituus 90 metriä. Silta on erittäin huonokuntoinen ja kapea sekä puutteellinen ja silta-aukko on riittämätön. Liikenneturvallisuus on erittäin huono.

Siltaa joudutaan pitämään aika-ajoin suljettuna vaarallisuutensa vuoksi. Nykyaikaisilla, painavilla ja leveillä maatalouskoneilla sillan ylittäminen ei ole mahdollista. Sillan yli kulkee päivittäin paljon henkilöautoja, jalankulkijoita ja esimerkiksi koululaisia. Museovirasto haluaa säilyttää vanhan sillan. Uuden sillan tarpeellisuudelle ja rakentamiselle on olemassa vahvat perusteet. Silta yhdistää pari kylää ja sillä on erityisesti kevyen liikenteen kannalta suuri merkitys.

Seinäjoen kaupungin ja tiekunnan toimesta on esitelty Tielaitokselle suunnitelmaa uuden sillan hankkeesta. Lähiseudun asukkaiden toiveena on, että uusi silta saataisiin nykyisen riippusillan korvaajaksi mahdollisimman pian. Uusi silta olisi toteutettava kiireellisessä aikataulussa.

Edellä olevan perusteella ehdotan,

että eduskunta ottaa valtion vuoden 2014 talousarvioon momentille  31.10.20 lisäyksenä 1 500 000 euroa uuden sillan rakentamiseen Seinäjoen Ylistaroon Kyrönjoen yli välille 7200 Reiniläntie—Alapääntie.

Helsingissä 27 päivänä syyskuuta 2013

  • Lasse Hautala /kesk