verkkotiedonlähteetL.jpg​​

​​​Verkkotiedonlähteet

Eduskunnan kirjastossa on käytettävissä verkkolehtiä ja -kirjoja, verkkosanakirjoja sekä juridisia tietokantoja. Osa aineistoista löytyy Selma-hakupa​lvelun kautta.

Lukko kiinni.

​Lukko kiinni -tunnuksella merkityt aineistot ovat käytettävissä vain eduskunnan lähiverkossa sekä kirjaston tiloissa asiakastietokoneilla.

Lukko auki.

Lukko auki -​​​tunnuksella merkityt aineistot ovat avoimesti käytettävissä​.

Copyright-merkki.

Copyright-merkin alta löydät aineiston käyttöehdot.

Kysymysmerkki.

Kysymysmerkin alta löydät aineiston käyttöohjeet.​​​​​​

Aineistot aakkosittain 

DOAB Directory of Open Access Books

Hakupalvelu, jossa on yli 30 000 tieteellistä ja vertaisarvioitua kirjaa yli 400 kustantajalta. Aineisto on monitieteistä ja -kielistä. Palvelu on kattava, kriittisesti laadittu luettelo tieteellisistä Open Access -kirjoista. 

Lukko auki. Kysymysmerkki. DOAB - käyttöohjeet.
DOAJ Directory of Open Access Journals ​

Hakupalvelu sisältää pääsyn kattavaan, tieteelliseen ja vertaisarvioituun lehtivalikoimaan. Aineisto on monitieteistä ja -kielistä. Kriittisesti laaditun kokoelman lehdet ovat avoimesti saatavilla Open Access -periaattein. Lehtiä voi selata aihealueittain, ja osaan lehdistä voi kohdistaa aiheenmukaisia hakuja.

Lukko auki.
EBSCO​

Tietokannassa on tuhansien englannin- ja muunkielisten lehtien artikkeleja kokoteksteinä ja viitteinä. Haun voi kohdistaa moneen eri Ebsco-tietokantaan yhdellä kertaa. Ebscon aineistot ovat haettavissa Selma-hakupalvelun Kansainväliset e-aineistot -haulla
Lukko kiinni. Copyright-merkki. EBSCO - käyttöehdotKysymysmerkki.

​​​Palvelu sisältää suomen- ja ruotsinkielistä lainsäädäntöä, valmisteluasiakirjoja, hallituksen esityksiä, valtiosopimuksia, EU-lainsäädäntöä sekä oikeuskäytäntöä. Osa Edilex-lakikirjaston kokoelman asiantuntija-artikkeleista löytyy myös Selma-hakupalvelusta ​(Lehti / Artik​keli). Palvelusta löytyvät lehdet: Defensor Legis, JFT, Lakimies, Oikeus, Oikeustieto (loppunut 2016), Ympäristöjuridiikka, Helsinki Law Review ja Acta Legis Turkuensia. Lisäksi palvelusta löytyy oikeudellisia vuosikirjoja, asiantuntijakirjoituksia ja oikeudellisia uutisia.

Palvelu sisältää lisäksi Edita Lakitieto Digikirjaston ja Kauppakamari Digikirjaston verkkokirjat. Digikirjastot täydentyvät automaattisesti uusilla teoksilla ja uudistetuilla painoksilla. Aineistot ovat käytettävissä lakitietopalvelu Edilexin kautta ja Edilexin haut ulottuvat myös kirjojen sisältöön.

Lukko kiinni. Copyright-merkki. Edilex - käyttöehdot.


Eduskunta​​sanasto

​Eduskuntasanasto sisältää eduskuntaan, sen toimintaan, organisaatioon ja toimintaympäristöön liittyvän keskeisen käsitteistön. Mukaan on otettu myös eduskuntavaaleihin, säädöksiin, valtion talousarvioon ja EU-asioiden käsittelyyn liittyviä käsitteitä. Eduskuntasanastossa on noin 600 käsitettä. Termivastineet, määritelmät ja selitteet ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi pelkät termivastineet ovat seuraavilla kielillä: pohjoissaame, Inarin saame, englanti, saksa, ranska, espanja, venäjä ja viro.

Lukko auki. Kysymysmerkki. Eduskuntasanaston käyttyöohjeet.


Ellibs Library

Kokoelma e-kirjoja Ellibs-palvelussa. Teokset löytyvät myös Selma-ha​kupalvelusta. Käyttö vaatii Ellibs-tunnusten luomisen sekä Adobe Digital Editions -lukuohjelman lataamisen. Teosten lataaminen/lainaaminen tulee tehdä eduskunnan lähiverkossa.

Lukko kiinni.Copyright-merkki. Ellibs - käyttöehdot.Kysymysmerkki. Ellibs -käyttöohjeet, pdf-tiedosto


Encyclopedia Britannica online

Laaja monialainen ja ajantasainen tietosanakirja, jonka kautta on löydettävissä myös artikkeleita, kuvia (valokuvia, piirroksia, karttoja), sananselityksiä, sanojen historiaa ja synonyymejä sekä laaja linkkikirjasto.

Lukko kiinni. Copyright-merkki. Encyclopedia Britannica - käyttöehdot. Kysymysmerkki. Encyclopedia Britannica -käyttöohjeet.


ePress

​ePressin kautta voi lukea sanomalehtien näköisversioita. Kokoelma tarjoaa tällä hetkellä pääsyn seuraaviin lehtiin: Etelä-Suomen Sanomat, Hämeen Sanomat, Turun Sanomat, Vasabladet, Mediuutiset ja Suomen Kuvalehti. 

Lukko kiinni.Copyright-merkki. ePress käyttöoikeudet.Kysymysmerkki. ePress - käyttöohjeet.


Finlands lag

​Sisältää keskeisen voimassa olevan Suomen lainsäädännön ruotsin kielellä. Palvelun suomenkielinen versio on kattavampi.

Lukko kiinni. Copyright-merkki. Finlandslag käyttöoehdot.

​​
Finlex

Sisältää Suomen ajantasaista lainsäädäntöä, alkuperäissäädöksiä, säädösmuutosten hakemiston, sähköisen säädöskokoelman sekä valikoiman säädöskäännöksiä. Lisäksi palvelussa on osiot oikeuskäytännöstä ja valtiosopimuksista. Finlex on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton internetpalvelu.

Lukko auki. Kysymysmerkki. Finlexi - käyttöohjeet.


Journal.fi

​​Palvelun kautta on pääsy reiluun 100 kotimaiseen tiedelehteen. Suurin osa lehdistä on vapaasti saatavilla. Artikkelit löytyvät myös ​​Selma-hakupalvelun Kotimaiset artikkelit -haulla. Palvelua ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Lukko auki.JUNO

​Juno sisältää Ruotsin lainsäädäntöä ja sitä koskevia kommentaareja, oikeuskäytäntöä, hallituksen esityksiä ja muuta valmisteluaineistoa. Lisäksi palvelussa on oikeusasiamiehen ja oikeuskanslerin päätöksiä ja viranomaisten aineistoa. Palvelu on käytettävissä vain kirjaston asiakastietokoneilla.

Lukko kiinni.Copyright-merkki. Juno - käyttöehdot.


Kansallisbiografia

​​Kokoelmassa on Suomen historiassa vaikuttaneiden sukujen ja henkilöiden pienoiselämäkertoja sekä artikkeleita laajoine matrikkeliartikkeleineen. Biografian aineistot ovat osittain vapaasti saatavilla. Eduskunnan kirjasto on hankkinut myös maksullisen aineiston.

Lukko kiinni. Copyright-merkki. Kansallisbiografia - käyttöehdot.


Kauppakamari Digikirjasto

​Digikirjasto sisältää laajan valikoiman Helsingin seudun kauppakamarin juridisia ammattikirjoja. Aineisto on käytettävissä lakitietopalvelu Edilexin kautta ja Edilexin haut ulottuvat myös kirjojen sisältöön. Osa teoksista löytyy Selma-haku​palvelusta​ (Kauppakamari)​.

Lukko kiinni.Kysymysmerkki. Digikirjasto - käyttöohjeet.


Lainsäädäntösanasto

Valtioneuvoston ylläpitämään Lainsäädäntösanastoon on koottu keskeisiä lakikielen termejä ja ilmaisuja suomeksi ja osin ruotsiksi sekä suositukset niiden englanninkielisiksi vastineiksi.

Lukko auki.


Lakihankkeiden tietopaketit

​Eduskunnan kirjaston laatimia tietopaketteja valikoiduista lainsäädäntöhankkeista. Tietopaketteihin kerätään aineistoa eduskuntakäsittelystä ja sitä edeltävästä valmistelusta. Niihin lisätään myös hankkeita koskevaa uutisointia, oikeusvertailevaa aineistoa, kirjallisuutta, tutkimusaineistoa sekä tietoa kansalaisen vaikuttamismahdollisuuksista.

Lukko auki.


Mediearkivet

​Ruotsalainen sanoma- ja aikakauslehtitietokanta, joka sisältää artikkeleita kokoteksteinä.

Lukko kiinni.


MOT-sanakirjasto

​MOT-sanakirjasto on kattava valikoima yleiskielen ja erikoisalojen sanakirjoja.

Lukko kiinni. Copyright-merkki. MOT - käyttöehdot. Kysymysmerkki. MOT - käyttöohje.Nationalencyclopedin

Ruotsalainen, monialainen verkkotietosanakirja.

Lukko kiinni.Copyright-merkki. Nationalencyclopedin - käyttöehdot.


OECD iLibrary

OECD:n julkaisuja kokotekstinä. Sisältää e-kirjoja, raportteja, kausijulkaisuja ja tilastotietokantoja. Osa aineistosta on vapaasti saatavana verkossa.

Lukko kiinni. Lukko auki. Copyright-merkki. OECD Library - käyttöehdot. Kysymysmerkki. OECD Library - käyttöohje.


Oxford University Press Open Access Books

​Kokoelmasta on pääsy yli 300:aan avoimesti saatavilla olevaan tieteelliseen julkaisuun. Aineisto on monitieteistä ja sisältää e-kirjoja yhteiskuntatieteen, politiikan ja historian aloilta. Aineisto on haettavissa ​Selma-hakupalvelun Kansainväliset e-aineistot​ -haun kautta.

Lukko auki.


PressReader

​Palvelussa on kotimaisia ja ulkomaisia näköislehtiä, muun muassa HBL, Västra Nyland, Corriere della Sera, Le Figaro, The Guardian, Neue Zürcher Zeitung, El Pais, Politiken, Svenska Dagbladet ja The Washington Post. Aikakauslehdistä esim: Forbes, Foreign Affairs ja Newsweek. Lehtivalikoima voi päivittyä tilauskauden aikana .

Lukko kiinni. Copyright-merkki. PressReader - käyttöehdot. Kysymysmerkki. PressReader - käyttöohjeet.


Suomen Laki​

​Suomen Laki -hakupalvelu sisältää kaikki voimassa olevat säädökset. Hakupalvelu sisältää lisäksi Euroopan unionin lainsäädäntöä, hallituksen esityksiä vuodesta 1973 alkaen, oikeuskäytäntöä, verosopimuksia sekä viittauksia juridisiin lehtiartikkeleihin ja kirjoihin.  

Lukko kiinni.Copyright-merkki. Suomen Laki - käyttöehdot.Kysymysmerkki. Suomen Laki - käyttöohjeet.


Suomen valtiokalenteri

Kalenterissa luetellaan valtion virastojen ja laitosten ylempi virkamieskunta sekä johtavassa asemassa olevat työsopimussuhteiset toimihenkilöt.

Lukko kiinni. Copyright-merkki. Suomen valtiokalenteri - käyttöehdot.


Valto

​Sisältää ministeriöiden julkaisusarjoissa ilmestyvät julkaisut PDF-muodossa vuoden 2016 alusta alkaen sekä osittain tätä vanhempia julkaisuja. Aineisto on haettavissa Selma-hakupalvelusta Valtioneuvoston julkaisuarki​sto Valto -haun kautta.

Selma-hakupalvelusta​ löytyy kattavasti ministeriöiden julkaisusarjoissa ilmestyneitä e-julkaisuja vuoteen 2020 asti.

Lukko auki.


Verkkokirjahylly

​​Palvelu sisältää Alma Talentin kustantamien painettujen kirjojen sähköisiä versioita juridiikan, taloushallinnon, verotuksen, johtamisen ja esimiestyön aloilta. Palvelu sisältää myös Päivittyvät hakuteokset -osion. Eduskunnan kirjaston alaan kuuluvat e-kirjat löytyvät Verkkokirjahyllypalvelun lisäksi Sel​ma-hakupalvelusta (Verkkokirjahylly)​​. 

Lukko kiinni.Copyright-merkki. Verkkokirjahylly - käyttöehdot.Kysymysmerkki. Verkkokirjahylly - käyttöohjeet.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​