​Täysistunnot eduskunnassa

Eduskunnan täysistunto on lainsäädäntötyön ja ajankohtaisen poliittisen keskustelun keskeinen areena. Täysistunnot lähetetään suorina verkkolähetyksinä eduskunnan verkkopalvelussa. Suullinen kyselytunti on aina torstaisin klo 16. Eduskunnan täysistuntojen suorien verkkolähetysten ja pidettyjen täysistuntojen videotallenteiden uudet osoitteet löytyvät tämän sivun oikeasta reunasta.

Täysistunnot koronaepidemian aikana

Eduskuntaryhmät ovat sopineet täysistuntotyössä noudatettavien koronatilanteeseen liittyvien menettelytapojen jatkamisesta 1.3.– 6.4.2021.

Jotta istuntosalissa voidaan säilyttää turvaetäisyydet, täysistuntoihin voi koronarajoitusten takia osallistua eduskuntaryhmien sopimalla tavalla enimmillään 74 eli noin kolmasosa kansanedustajista. Paikat on jaettu eduskuntaryhmien voimasuhteiden mukaisesti. 

Täysistuntojen menettelytapoja koronaepidemian aikana​

Tällä sivulla on tietoja seuraavasta tai käynnissä olevasta täysistunnosta. Asiat käsitellään otsikoiden mukaisessa järjestyksessä, ja niiden tiedot päivittyvät istunnon aikana. Asiakohdassa on lista niistä kansanedustajista, jotka ovat varanneet tai käyttäneet puheenvuoron. Kun asian käsittely täysistunnossa on päättynyt, asiakohdassa julkaistaan tieto tehdyistä päätöksistä sekä linkit täysistunnon pöytäkirjaan. Pöytäkirjassa julkaistaan kansanedustajien käyttämät puheenvuorot.