Baden-Württembergin alueparlamentti opintomatkalla Suomessa

Saksalaisen Baden-Württembergin osavaltion parlamentin sosiaali- ja terveysvaliokunta vieraili keskiviikkona eduskunnassa. Alueparlamentin edustajia kiinnostivat erityisesti sote- ja kuntauudistus, digitalisaatio terveydenhuollossa, terveydenhuolto maaseudulla, terveysalan työntekijöiden koulutus ja perustulokokeilu. Vieraat tapasivat eduskunnassa sosiaali- ja terveysvaliokunnan edustajia valiokunnan puheenjohtajan Tuula Haataisen (sd.) johdolla sekä eduskunnan Saksa-ystävyysryhmän puheenjohtajan Tytti Tuppuraisen (sd.). 

Saksalaisten valtuuskuntaa johti alueparlamentin sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Rainer Hinderer ja siihen kuului lähes kolmekymmentä alueparlamentin jäsentä ja virkamiestä. 

Saksan lounaisosassa Ranskaan ja Sveitsiin rajoittuva Baden-Württemberg on Suomelle maantieteellistä kokoaan tärkeämpi talouskumppani. Suomen viennin arvo osavaltion alueelle on yli kaksi miljardia euroa vuodessa, mikä selittyy paljolti Uudenkaupungin autotehtaalla koottujen autojen jälleenviennistä.

Kansainväliset asiat

Julkaistu 4.10.2017 13:50
Muokattu 4.10.2017 13:57