Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Baden-Württembergin alueparlamentti opintomatkalla Suomessa

Julkaistu 4.10.2017 13:50
Muokattu 4.10.2017 13:57

Baden-Württembergin alueparlamentti opintomatkalla Suomessa

Saksalaisen Baden-Württembergin osavaltion parlamentin sosiaali- ja terveysvaliokunta vieraili keskiviikkona eduskunnassa. Alueparlamentin edustajia kiinnostivat erityisesti sote- ja kuntauudistus, digitalisaatio terveydenhuollossa, terveydenhuolto maaseudulla, terveysalan työntekijöiden koulutus ja perustulokokeilu. Vieraat tapasivat eduskunnassa sosiaali- ja terveysvaliokunnan edustajia valiokunnan puheenjohtajan Tuula Haataisen (sd.) johdolla sekä eduskunnan Saksa-ystävyysryhmän puheenjohtajan Tytti Tuppuraisen (sd.). 

Saksalaisten valtuuskuntaa johti alueparlamentin sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Rainer Hinderer ja siihen kuului lähes kolmekymmentä alueparlamentin jäsentä ja virkamiestä. 

Saksan lounaisosassa Ranskaan ja Sveitsiin rajoittuva Baden-Württemberg on Suomelle maantieteellistä kokoaan tärkeämpi talouskumppani. Suomen viennin arvo osavaltion alueelle on yli kaksi miljardia euroa vuodessa, mikä selittyy paljolti Uudenkaupungin autotehtaalla koottujen autojen jälleenviennistä.

Aihealueet
Kansainväliset asiat