Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Kulmala: Itämeren ympäristöyhteistyön jatkuttava haasteista huolimatta

Julkaistu 21.3.2018 8:15
Muokattu 21.3.2018 8:23

Kulmala: Itämeren ympäristöyhteistyön jatkuttava haasteista huolimatta

Itämeren parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Kari Kulmala (sin.) osallistuu Pietarissa järjestettävään Baltic Sea Day -ympäristöfoorumiin 22.–23.3.2018. Tämän lisäksi Kulmala keskustelee Pietarissa Suomen ja Luoteis-Venäjän ajankohtaisista ympäristöasioista, Krasnyi Borin ongelmajätekaatopaikan tilanteesta sekä mustan hiilen vähentämistä koskevista hankkeista suomalaisten ja venäläisten asiantuntijoiden ja virkamiesten kanssa 21.3. 

Ympäristöfoorumissa esitellään muun muassa Suomen Itämeren alueen strategiaa, pohditaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista Itämeren alueella sekä analysoidaan Itämeren suojelun toimintaohjelman toteutumista paikallistasolla.  

"Itämeren suojelukomission Helcomin toimintaohjelman tavoitteena on saavuttaa ja ylläpitää meriympäristön hyvä tila vuoteen 2021 mennessä. Tämän vuosikymmenen alkupuoliskolla Itämeren ravinnekuormitus ja haitallisten aineiden päästöt ovat pienentyneet. Hyvän ekologisen tilan saavuttaminen vaatii kuitenkin edelleen työtä, sillä Itämeren tila on pääosin heikentynyt ja rehevöityminen jopa lisääntynyt", Kulmala sanoo.  

Pietarin foorumissa on myös tarkoitus kuulla Nord Stream 2 –kaasuputkihankkeesta, Krasnyi Borin ongelmajätealueen tilanteesta sekä Pietarin alueen ympäristövalistuksen tilasta. 

Foorumiin osallistuu tutkijoita, poliitikkoja ja sekä kansallisen että alueellisen tason viranomaisten edustajia koko Itämeren alueelta.

Aihealueet
Kansainväliset asiat