Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Euroopan komission Brexit-neuvottelija Barnier tapasi kansanedustajia

Julkaistu 5.4.2018 11:30
Muokattu 5.4.2018 11:34

Euroopan komission Brexit-neuvottelija Barnier tapasi kansanedustajia

​EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan (UK) eroneuvotteluista Euroopan komissiossa vastaava pääneuvottelija Michel Barnier tapasi tänään eduskunnan suuren valiokunnan, ulkoasiainvaliokunnan ja talousvaliokunnan jäseniä.

Barnier antoi kansanedustajille tilannekatsauksen neuvotteluista ja kertoi askelmerkeistä kohti UK:n eroa ja vuoden 2020 loppuun jatkuvaa siirtymäkautta.

Keskustelussa huomio kiinnittyi mm. EU:n ja UK:n tulevan suhteen reunaehtoihin erityisesti sisämarkkinoiden ja kauppapolitiikan näkökulmasta. Lisäksi käsiteltiin mm. lentoliikenteeseen ja rahoitusalaan liittyviä erityiskysymyksiä.

Barnier ja kansanedustajat vaihtoivat ajatuksia myös Brexitin syistä ja EU:n merkityksestä kansalaisille. Barnierin mukaan EU:n on opittava ymmärtämään syyt, jotka saivat UK:n kansalaiset äänestämään Brexitin puolesta.

Michel Barnier on Suomessa pääministeri Juha Sipilän vieraana ja tapaa myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön, valtiovarainministeri Petteri Orpon sekä eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon.

Aihealueet
EU-asiat; Valiokunnat; Suuri valiokunta