Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Eduskunnan kanslian työtyytyväisyys säilynyt muuta valtionhallintoa korkeammalla

Julkaistu 8.1.2018 10:00
Muokattu 8.1.2018 10:00

Eduskunnan kanslian työtyytyväisyys säilynyt muuta valtionhallintoa korkeammalla

Eduskunnan kanslian työtyytyväisyyskyselyn tulokset ovat kaikilla osa-alueilla paremmat kuin valtionhallinnossa keskimäärin. Parhaimmat arviot työtyytyväisyyskyselyssä saavat työn sisältö ja vaikuttamismahdollisuudet (4,04), työnantajakuva ja arvot (3,91) ja työ- ja toimintaympäristö (3,86). Vastaajista 70 – 75 % oli täysin tai enimmäkseen tyytyväisiä näihin osa-alueisiin.

Eniten korjaamista nähtiin palkkauksessa (2,9). Etenkin tyytymättömyyttä herätti palkkauksen muutoksen heikko näkyminen työsuorituksen muutoksessa: yli puolet vastaajista oli erittäin ja tai jossain määrin tähän palkkauksen osa-alueeseen tyytymättömiä. Lisäksi vastauksien perusteella kehityskeskusteluja uudistaa osaamisen kehittämisen suuntaan. Kehityskeskusteluiden arviolukema oli 2,91 ja ainakin jossain määrin tyytymättömiä oli enemmän kuin tyytyväisiä (jakauma 36 % / 32 %).

Seksuaalista häirintää ilmoittaa kokeneensa kolme virkamiestä ja kolme avustajaa. Häirintä ilmeni asiattomina kommentteina ja vihjailuina, kosketteluna ja asiattomalla katseella mittailuna. Raportoitujen tapausten määrä on pysynyt edellisten kyselyiden (2013 ja 2015) tasolla, joten nollatoleranssitavoitteeseen ei ole vielä päästy. – Koska kyselyn tulokset on käsitelty nimettöminä, niistä ei käy ilmi häirinnän uhrien tai tekijöiden henkilöllisyyttä.

Asioita arvioitiin asteikolla 1-5. Työtyytyväisyyskyselyyn vastasi 298 henkilöä, eli 53 % kanslian henkilöstöstä ja se toteutettiin viime syksynä. Eduskunnan kansliassa on 446 virkamiestä ja 116 avustajaa.

Aihealueet