Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Parlamenttienvälinen liitto kokoontuu Pietarissa

Julkaistu 13.10.2017 11:40
Muokattu 13.10.2017 11:40

Parlamenttienvälinen liitto kokoontuu Pietarissa

Parlamenttienvälinen liitto IPU kokoontuu syysistuntoonsa Pietariin 14.–18.10. Kokouksen pääteemana on kulttuurisen monimuotoisuuden ja rauhan edistäminen uskontojen ja kulttuurien välisen vuoropuhelun avulla. Suomen puheenvuoron aiheesta käyttää eduskunnan puhemies Maria Lohela.

Suomi saa kokouksessa tavanomaista enemmän näkyvyyttä, sillä puhemies Lohelaa on pyydetty johtamaan puhetta yleiskokouksen ajankohtaiskeskustelussa maanantaina aamupäivällä. Ajankohtaiskeskustelun aiheeksi on ehdotettu muun muassa rohingya-vähemmistön kohtaloa Myanmarissa, Pohjois-Korean ydinkokeita, Venezuelan tilannetta ja maahanmuuttoa. Yleiskokous äänestää ehdotuksista sunnuntaina illalla.

Suomen valtuuskuntaa IPU-kokouksessa johtaa puhemies Lohela. Hänen lisäkseen siihen kuuluvat Suomen IPU-ryhmän puheenjohtaja Jutta Urpilainen (sd.), varapuheenjohtaja Simon Elo (si.), Anne-Mari Virolainen (kok.), Pekka Puska (kesk.) ja Anders Adlercreutz (r.).

Puhemiehellä ja valtuuskunnalla on kokouksen aikana myös kahdenvälisiä tapaamisia, joiden lisäksi valtuuskunta tutustuu Pietarin Suomi-taloon, Team Finland -toimijoihin ja tapaa Luoteis-Venäjällä toimivia suomalaisia yrityksiä. Pietarin alueella on suurin suomalaisyritysten keskittymä Suomen ulkopuolella.

Aihealueet
Kansainväliset asiat