Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Pekkarinen: Vahva usko demokratiaan yhdistää Suomea ja Intiaa

Julkaistu 7.11.2017 15:45
Muokattu 17.11.2017 13:48

Pekkarinen: Vahva usko demokratiaan yhdistää Suomea ja Intiaa

"Suomen ja Intian suhteet ovat hyvät ja maita yhdistää vahva usko demokratiaan. Intia on maailman suurin demokratia", totesi eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen Intian ulkoasiain valtioministerin M. J. Akbarin vieraillessa eduskunnassa tiistaina.

Akbar vierailee Suomessa ulkoministeri Timo Soinin (sin.) kutsusta. Kyseessä on korkea-arvoisin vierailu Intiasta Suomeen tänä vuonna, kun Suomi juhlii 100-vuotista ja Intia 70-vuotista itsenäisyyttään.

Myös Suomen ja Intian parlamenttien väliset suhteet ovat hyvät ja vierailuvaihto vilkastumassa, kun eduskunnan valtiovarainvaliokunta lähtee Intiaan ensi maaliskuussa.

Tapaamisessa nousivat esiin myös Suomen ja Intian kaupallis-taloudelliset suhteet. Akbar kertoi Intian mittavista yhteiskunnallisista uudistuksista, joiden tavoitteena on nostaa satoja miljoonia ihmisiä köyhyydestä. Se merkitsee valtavia markkinoita paitsi kulutustuotteille myös ympäristöä säästävälle teknologialle, jota Suomi voi Intialle tarjota.

Tapaamiseen osallistuivat myös eduskunnan Intia-ystävyysryhmän puheenjohtaja Petri Honkonen (kesk.), varapuheenjohtaja Simon Elo (sin.) sekä ryhmän jäsenistä Päivi Räsänen (kd.) ja Satu Hassi (vihr.).

Soinin ja Pekkarisen ohella Akbar tapasi Suomessa myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen (kok.) sekä asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.).

Vierailunsa aikana Akbar tutustuu myös Aalto-yliopistoon. Lisäksi hänellä on Ulkopoliittisessa instituutissa puhetilaisuus, jonka aiheena ovat Intian kokemukset väkivaltaisen ääritoiminnan ja terrorismin torjunnassa.

Aihealueet
Kansainväliset asiat; Puhemiehet