Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Julkisten palveluiden yhtiöittäminen esillä kyselytunnilla

Julkaistu 21.4.2016 17:35
Muokattu 22.4.2016 9:44

Julkisten palveluiden yhtiöittäminen esillä kyselytunnilla

​Eduskunnan suullisella kyselytunnilla keskusteltiin hallituksen mahdollisista aikeista yhtiöittää julkisia palveluita. Oppositio arvosteli hallitusta siitä, että "yhteisessä päätöksenteossa olevia kaikille tarkoitettuja julkisia palveluita ollaan siirtämässä markkinoille".  

"Minusta tästä yhtiöittämisestä on tehty turha mörkö. Tämä on kaukana yksityistämisestä, silloin kun haetaan erilaisia uusia rakenteita, joilla asioihin saadaan myöskin lisää läpinäkyvyyttä. Se, että ensinnäkin me haemme liikenneinvestointeihin, suuriin infrainvestointeihin, täysin uudenlaisia malleja, on minusta esimerkiksi pyrkimys, joka meidän kannattaa hyvin avoimesti, puhtaalta pöydältä käydä läpi. Tässä on kysymys selvityksestä, julkisesta keskustelusta, avoimesta sellaisesta, että löytyykö keinoja, joilla saisimme tehoa julkisten investointien vauhdittamiseen", pääministeri Juha Sipilä totesi vastauksessaan.

Oppositiosta arvosteltiin pääministeri Sipilää, sanoen että "te yhtiöitätte Suomen veronmaksajien omistamat metsät ja luonnon, sitten terveyspalvelut". Sipilä korosti, että hallitus on vasta selvittämässä asiaa.

Koko keskustelu täysistunnon pöytäkirjassa.

Aihealueet