Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Kauma Etyjin poliittisen komitean raportoijaksi

Julkaistu 2.7.2013 0.00
 

Kauma Etyjin poliittisen komitean raportoijaksi

Kansanedustaja Pia Kauma (kok.) on valittu Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen poliittisia ja turvallisuusasioita käsittelevän komitean raportoijaksi. Kauma voitti espanjalaisen vastaehdokkaansa äänin 45–31 Istanbulissa Turkissa meneillään olevassa kokouksessa.

Raportoijan tehtävä on Etyjissä vaikutusvaltainen, sillä raportoija pääsee muotoilemaan yleiskokouksen päätöslauselmien kannanottoja. Komiteoita ja raportoijia on yleiskokouksessa yhteensä vain kolme. Kauma on ensimmäinen suomalainen raportoija yleiskokouksen historiassa.

Erittäin arvostettuna pidetty poliittinen komitea (General Committee on Political Affairs and Security) käsittelee yleiskokoukseen tulevia aiheita turvallisuuspolitiikan näkökulmasta, minkä lisäksi sen toimialaan kuuluvat Etyjin jäsenvaltioiden väliset suhteet ja luottamusta herättävät toimet.

57 jäsenmaan muodostama Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarisen yleiskokouksen näkyvin tehtävä on kansainvälinen vaalitarkkailu, minkä lisäksi yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin.

Parlamentaarinen yleiskokous on koolla Turkin pääkaupungissa Istanbulissa 29.6.–3.7.2013. Kokoukseen osallistuu yli 250 kansanedustajaa Etyjin jäsenmaista. Suomen Etyj-valtuuskuntaan kuuluvat Pia Kauman lisäksi Ilkka Kanerva (puheenjohtaja, kok.), Ismo Soukola (varapuheenjohtaja, ps.), Saara Karhu (sd.), Johannes Koskinen (sd.) ja Markku Rossi (kesk.).

Lisätiedot:
Kansanedustaja Pia Kauma 050 574 6764

Aihealueet