Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Kehityspolitiikan ylivaalikautinen selonteko lähetekeskustelussa

Julkaistu 14.9.2021 18.05
Muokattu 14.9.2021 18.05

​Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) esitteli selonteon täysistunnossa.

Kehityspolitiikan ylivaalikautinen selonteko lähetekeskustelussa

Kehityspolitiikan ylivaalikautisen selonteon (VNS 5/2021) eduskuntakäsittely alkoi tiistaina 14. syyskuuta lähetekeskustelulla. Lähetekeskustelun jälkeen asian käsittely jatkuu ulkoasiainvaliokunnassa. 

Selonteon esitteli kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.). Skinnari mukaan kehitysyhteistyö ja humanitaarinen apu ovat tärkeässä roolissa kansainvälisen yhteistyön keinovalikoimassa vakaamman ja turvallisemman maailman puolesta. ”Kehityspolitiikalla vaikutetaan rajat ylittäviin ilmiöihin, joissa maiden on pakko toimia yhteistyössä”, Skinnari totesi.

Ylivaalikautinen selonteko linjaa Suomen toimintaa ja tavoitteita kehityspolitiikassa ja kehitysyhteistyössä. Tarkoituksena on erityisesti vahvistaa suomalaisen kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyön pitkäjänteisyyttä periaatteiden, arvojen ja tavoitteiden näkökulmasta.

Kehityspolitiikalla tarkoitetaan Suomen johdonmukaista toimintaa kaikilla niillä kansainvälisen yhteistyön ja kansallisen politiikan lohkoilla, joilla vaikutetaan kehittyvien maiden asemaan. Suomen kehitysyhteistyön tavoitteena on kehittyvien maiden oman kantokyvyn vahvistaminen. Niiden oma vastuu kehityksestään on avainasemassa. 

Lähetekeskustelun jälkeen asia lähetettiin ulkoasiainvaliokuntaan, jolle hallintovaliokunnan, sivistysvaliokunnan, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan ja ympäristövaliokunnan on annettava lausunto.

Kehityspolitiikan ylivaalikautisesta selonteosta
Koko keskustelu on luettavissa täysistunnon pöytäkirjasta​

Aihealueet
Täysistunto