Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Parlamentaarikkovaltuuskunta vierailee Kirgisiassa

Julkaistu 16.1.2018 9:15
Muokattu 19.1.2018 14:40

Parlamentaarikkovaltuuskunta vierailee Kirgisiassa

Kansanedustajat Ville Skinnari (sd.) ja Kari Kulmala (sin.) vierailevat Kirgisiassa 16.-19. tammikuuta 2018. Kansanedustajat kuuluvat eduskunnan Keski-Aasia ystävyysryhmään, jonka puheenjohtajana Skinnari toimii.

Valtuuskunta tapaa presidentti Sooronbai Jeenbekovin, parlamentin puhemies Dastanbek Džumabekovin, pääministeri Sapar Isakovin, ulkoministeri Erlan Abdyldajevin, opetusministeri Gulmira Kudaiberdievan, parlamentin talousvaliokunnan puheenjohtaja Ulanbek Ryskulovin sekä parlamentin Pohjoismaiden-ystävyysryhmän puheenjohtaja Akylbek Žaparovin ja kansanedustaja Azamat Arapbajevin.

Kirgisialainen parlamentaarikkovaltuuskunta vieraili eduskunnassa marraskuussa 2016 ja maan opetusministeri Kudaiberdieva maaliskuussa 2017. Tapaamisissa kirgisialaiset edustajat ja opetusministeri toivovat parlamenttienvälisen yhteistyön tiivistämistä ja mm. parhaiden käytäntöjen ja kokemusten vaihtoa Suomen kanssa parlamentarismin juurruttamisessa Kirgisiaan, taistelussa korruptiota vastaan sekä maan koulutus- ja terveydenhuoltojärjestelmän parantamisessa.

Vierailun ja tapaamisten keskeisiä teemoja ovat mm. maiden kahdenväliset suhteet, kehitysyhteistyö, kaupallis-taloudelliset suhteet, koulutusalan yhteistyö sekä alueellinen yhteistyö ja -vakaus.

Aihealueet
Kansainväliset asiat; Kansanedustajat