Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Koululaiset kysyvät tulevaisuusvaliokunnalta Kirjamessuilla

Julkaistu 26.10.2017 9:45
Muokattu 26.10.2017 10:41

Koululaiset kysyvät tulevaisuusvaliokunnalta Kirjamessuilla

​Tulevaisuusvaliokunta keskustelee avoimessa kokouksessaan Kirjamessuilla lasten ja nuorten esille nostamista asioista. Valiokunnan avoin kokous pidetään perjantaina 27.10. kello 10.15-10.45 Kirjamessujen Katri Vala -lavalla. Kokouksen jälkeen keskustelu jatkuu vapaamuotoisena eduskunnan messuosastolla.

Paikalla tenttaamassa tulevaisuusvaliokuntaa on oppilaita Arabian peruskoulusta ja Vesalan peruskoulusta, joissa molemmissa on nuorten parlamenttikerho. Lisäksi oppilailla on mahdollisuus toimittaa kirjallisesti enemmänkin kysymyksiä ja toimempide-ehdotuksiaan tulevaisuusvaliokunnalle. Tulevaisuusvaliokunta ottaa koululaisten aineiston huomioon tulevaisuusmietinnössä ja vastaa tulleisiin kysymyksiin myös kirjallisesti.

Noin 30 oppilasta Kulosaaren yhteiskoulun lukion Yhteiskunta- ja talouslinjalta ovat pohtineet kolmea eri teemaa omissa työryhmissään. He laativat jokaisesta teemasta "mietinnön" ja toimenpide-ehotuksen. Lisäksi jokaisesta teemasta on laadittu toimenpide-ehdotuksiin liittyvä kysymys valiokunnalle esitettäväksi. Teemoiksi valikoituivat seuraavat aihekokonaisuudet: Tulevaisuuden työelämä, koulutus tulevaisuuden tekijänä sekä nuoret tulevina vaikuttajina ja yhteiskunnan jäseninä. Lukiolaiset esittävät kysymyksensä näistä aiheista paikan päällä.

Peruskoululaisten ja lukiolaisten kysymysten jälkeen valiokunta vastaa niihin, minkä jälkeen avoin kokous etenee keskustellen.

Tulevaisuusvaliokunnan osalta Kirjamessujen kokous liittyy hallituksen tulevaisuusselontekoon. Tulevaisuusvaliokunta on vastaamassa tuohon selontekoon omalla tulevaisuusmietinnöllään. Tulevaisuusselonteon aiheena on "työn murros ja suomalaisen työn tulevaisuus".

Aihealueet
Nuorten eduskunta; Tulevaisuusvaliokunta