Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

​​Kulmuni esitteli Suomen puheenjohtajuuskautta Arktisessa komiteassa

Julkaistu 12.10.2017 15:50
Muokattu 12.10.2017 15:53

​​Kulmuni esitteli Suomen puheenjohtajuuskautta Arktisessa komiteassa

Arktisen parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni (kesk.) esitteli Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuskauden ohjelmaa torstaina Reykjavikissa kokoontuneille parlamentaarikkokonferenssin pysyvän komitean edustajille.

"Suomen kärkiteemoja ovat ympäristönsuojelu, meteorologinen yhteistyö, viestintäyhteydet ja koulutus. Kaikista tärkeimpänä arktisen yhteistyön alueena pidän ympäristönsuojelua, joka tarkoittaa niin biodiversiteetin säilyttämistä, saastuttamisen ehkäisemistä kuin ilmastonmuutokseen sopeutumistakin", Kulmuni totesi.

Arktisen neuvoston puheenjohtajamaana 2017–2019 Suomi korostaakin Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoa ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

"Entistä pidemmälle menevä yhteistyö meteorologiassa ja merentutkimuksessa antaa meille arvokasta tietoa ilmastonmuutoksesta", Kulmuni perusteli.

Koulutuksessa Kulmuni pitää tärkeänä sitä, että harvaan asuttujen alueiden asukkailla tulisi olla muun väestön kanssa tasaveroiset mahdollisuudet koulunkäyntiin ja opetukseen. Viestintäyhteydet ovat tärkeitä paitsi etäopetuksessa ja –työskentelyssä myös taloudellisen toimeliaisuuden mahdollistamiseksi.

Arktiseen parlamentaarikkokonferenssiin osallistuu kansanedustajia kahdeksasta kansallisesta parlamentista (Pohjoismaista, Kanadasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista) sekä Euroopan parlamentista ja alkuperäsikansojen järjestöistä. Konferenssi kokoontuu joka toinen vuosi. Seuraava kokous on Suomessa ensi vuonna. Kokousten välillä työtä johtaa kymmenjäseninen pysyvä komitea, jossa Suomea edustaa Katri Kulmuni.

Aihealueet
Kansainväliset asiat