Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Lex Malmin lausumasta äänestetään keskiviikkona

Julkaistu 3.4.2018 17:40
Muokattu 3.4.2018 17:54

Lex Malmin lausumasta äänestetään keskiviikkona

Eduskunta äänestää keskiviikkona täysistunnossaan Malmin lentokenttäasiaa koskevasta lausumasta. Vastakkain ovat liikenne- ja viestintävaliokunnan mietintöön sisältyvä lausumaehdotus ja Mika Raatikaisen (ps.) tiistain täysistunnossa esittämä lausumaehdotus.

Liikenne- ja viestintävaliokunta ehdotti eduskunnan hyväksyttäväksi lausumaa, jonka mukaan eduskunta edellyttää, että "valtioneuvosto ryhtyy toimenpiteisiin korvaavien lentokenttätoimintojen turvaamiseksi, jotta Malmin lentokentän ilmailutoiminnot voivat jatkua hyvien yhteyksien ja etäisyyksien päässä".

Raatikainen ehdotti eduskunnan edellyttävän, että "valtioneuvosto ryhtyy toimenpiteisiin korvaavien lentokenttätoimintojen turvaamiseksi pääkaupunkiseudulla hyvien yhteyksien päässä" ja että "ilmailutoimintojen jatkuvuus Malmin lentokentällä on turvattava, kunnes korvaava, vastaavat toiminnallisuudet turvaava lentokenttä on valmistunut".

Kansalaisaloite, jossa esitettiin Malmin lentokentän säilyttämistä ilmailukäytössä, hylättiin ensimmäisessä käsittelyssä eduskunnan täysistunnossa 21.3.2018. Toisessa käsittelyssä eduskunta voi hyväksyä lausumia eli kannanottoja, joilla hallitukselta edellytetään toimenpiteitä käsitellyssä asiassa.  Eduskunnan hyväksymä lausuma sisältyy eduskunnan vastaukseen tai kirjelmään. Hallitus selvittää aikanaan eduskunnalle annettavassa hallituksen toimenpidekertomuksessa tai valtion tilinpäätöskertomuksessa, mihin toimenpiteisiin se on lausumien johdosta ryhtynyt. 

Aihealueet
Täysistunto