Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Liikenne- ja viestintävaliokunta vierailulle Skotlantiin ja Irlantiin 9.-13. lokakuuta

Julkaistu 7.10.2017 8:40
Muokattu 7.10.2017 8:46

Liikenne- ja viestintävaliokunta vierailulle Skotlantiin ja Irlantiin 9.-13. lokakuuta

​Skotlannissa valiokunta tutustuu maan parlamentin toimintaan ja ajankohtaisiin kysymyksiin. Tapaamisessa Transport Scotlandissa esillä ovat rautateiden henkilöliikenteen kilpailun vapauttaminen, Brexitin vaikutus eri liikennesektoreihin, liikkuminen palveluna (MAAS) sekä liikenteen kehitystä koskevat teemat. Edinburgissa vierailulla Leithin satamassa esillä ovat kysymykset merenkulun tulevaisuudesta.

Irlannissa valiokunta tapaa ministeriöiden johtoa ulko- ja ulkomaankauppaministeriössä sekä viestintä-, ilmasto- ja ympäristöministeriössä, jossa tapaamiseen osallistuu myös ministeri Denis Naughten. Keskustelun aiheena on muun muassa kyberturvallisuus. Irlannin parlamentissa valiokunnan edustajat tapaavat Irlannin liikenne- ja viestintävaliokuntien jäseniä. Irlannissa valiokunta vierailee myös Googlen toimipaikassa sekä maan liikenne-, turismi- ja urheiluministeriössä.

Matkalle osallistuvat valiokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen (si.), varapuheenjohtaja Mirja Vehkaperä (kesk.) sekä jäsenet Jukka Kopra (kok.), Susanna Koski (kok.), Suna Kymäläinen (sd.), Eeva-Maria Maijala (kesk.), Jari Myllykoski (vas.), Jari Ronkainen (ps.), Satu Taavitsainen (sd.) ja Sofia Wikman (kok.).  Lisäksi matkalle osallistuu valiokuntaneuvos Juha Perttula.

Aihealueet
Liikenne- ja viestintävaliokunta