Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Liikennejaosto vierailee Turussa, Loimaalla ja Tampereella

Julkaistu 7.8.2017 8:55
Muokattu 7.8.2017 8:55

Liikennejaosto vierailee Turussa, Loimaalla ja Tampereella

​Valtiovarainvaliokunnan liikennejaosto tutustuu Turun, Loimaan ja Tampereen ajankohtaisiin liikennehankkeisiin 7.–8.8.2017. Matka alkaa maanantaina Turusta, missä jaosto vierailee Meyerin telakalla sekä tapaa Varsinais-Suomen liiton ja Turun kaupungin edustajia.

Tiistaina kansanedustajat kuulevat Loimaalla valtatie 9:n kehittämissuunnitelmista ja tutustuvat valtakunnalliseen maatalouden erikoismuseoon Sarkaan. Tiehankkeita koskevaan tilaisuuteen on kutsuttu myös muun muassa Pro Ysitie -yhdistyksen edustajia ja Varsinais-Suomen kansanedustajia.

Vierailu jatkuu Tampereelle, missä jaosto saa ajankohtaiskatsauksen Tampereen ja Pirkanmaan liikenne- ja muihin asioihin sekä tutustuu ratapihan päälle suunniteltavaan Kansiareenaan, raitiotiehen ja Rantaväylän tunneliin.


Matkalle ovat ennakkoon ilmoittautuneet liikennejaoston puheenjohtaja Markku Eestilä (kok.) sekä kansanedustajat Olavi Ala-Nissilä (kesk.), Toimi Kankaanniemi (ps.), Antti Rantakangas (kesk.), Markku Rossi (kesk.), Kari Uotila (vas.) ja Harry Wallin (sd.).

Valtiovarainvaliokunnan liikennejaosto käsittelee valtion talousarvioesityksen, lisätalousarvioesitykset sekä muut budjettitaloutta koskevat asiat liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalta. Käytännössä jaosto valmistelee eduskunnan päätökset siitä, miten ja mihin valtion liikennerahaa käytetään.

Aihealueet
Valiokunnat; Valtiovarainvaliokunta