Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Suomi ja Namibia aloittavat yhteistyön digitaalisen parlamentin kehittämiseksi

Julkaistu 24.1.2018 15:25
Muokattu 25.1.2018 11:15

Suomi ja Namibia aloittavat yhteistyön digitaalisen parlamentin kehittämiseksi

Suomen ja Namibian parlamentit aloittavat yhteistyön digitaalisen parlamentin kehittämiseksi. Asiasta sovittiin eduskunnan puhemiehen Maria Lohelan ja Namibian parlamentin puhemiehen Peter H. Katjavivin kesken eduskunnan virallisella vierailulla Namibiassa.

Yhteistyön otti esille Namibian parlamentin puhemies, joka korosti asiaa myös luonnonvarojen säästämiseksi. Yhteistyö digitaalisen parlamentin kehittämiseksi käynnistyy parlamenttien ystävyysryhmien ja it-osastojen kesken jo tänä vuonna.

Keskusteluissa puhemies Lohela toivoi, että parlamentti edistäisi Suomen ja Namibian välisen kaksoisverotusta estävän sopimuksen solmimista. Suomi on tehnyt asiasta esityksen. Muita keskusteluteemoja olivat koulutus, tasa-arvo ja väkivallan torjuminen.

Puhemies Lohela ja puhemies Katjavivi puhuivat naisjohtajien lounaalla, johon osallistui lähes neljäkymmentä namibialaista politiikan, liike-elämän, median ja kansalaisjärjestöjen naisjohtajaa.

Namibian parlamentin jäsenistä 46 prosenttia on naisia. Keskustelu lounaalla oli erittäin vilkasta.

Suomen ja Namibian yhteistyö on jatkunut lähes 150 vuotta. Useissa isäntien puheenvuoroissa korostettiin suomalaisten lähetystyöntekijöiden roolia Namibian kehityksessä.

Puhemies Lohelan lisäksi valtuuskuntaan kuuluvat kansanedustajat Pekka Puska (kesk.) ja Olli-Poika Parviainen (vihr.). 

Aihealueet
Kansainväliset asiat; Puhemiehet