Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Metsähallituslaki lähetekeskustelussa torstaina

Julkaistu 17.12.2015 23:15
Muokattu 18.12.2015 10:13

Metsähallituslaki lähetekeskustelussa torstaina

​Eduskunta kävi torstai-iltana lähetekeskustelun hallituksen esityksestä Metsähallituksen uudelleenorganisointia koskevaksi lainsäädännöksi. Asian esitteli eduskunnalle maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.).

Esittelypuheenvuorossaan ministeri kertoi, miksi metsätalous saatetaan yhtiömuotoon. Hänen mukaansa nykyisen kaltaisen liikelaitosmallin jatkaminen sillä tavalla, että markkinaehtoinen metsätalousliiketoiminta olisi edelleen sijoitettuna sinne konkurssikelvottoman liikelaitoksen sisälle, ei ole mahdollista.

"Eli meillä on jo vuodelta 2007 olemassa komission päätös, jossa todetaan, että tämä suomalainen liikelaitoslaki tässä mielessä ei ole kelpo ja relevantti. Kaikista muista liikelaitoksista on sen jälkeen käytännössä lainsäädäntö muutettu, ja nyt sitten myös tämä Metsähallitus-liikelaitosta koskeva laki ollaan muuttamassa", ministeri Tiilikainen sanoi.

Keskustelun jälkeen asia lähetettiin maa- ja metsätalousvaliokuntaan, jolle perustuslakivaliokunnan ja ympäristövaliokunnan on annettava lausunto.

Lähetekeskustelu kokonaisuudessaan eduskunnan verkkopalvelussa.

Aihealueet