Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Nato-parlamentaarikot kokoontuvat Bukarestissa

Julkaistu 6.10.2017 9:05
Muokattu 6.10.2017 9:08

Nato-parlamentaarikot kokoontuvat Bukarestissa

Naton parlamentaarinen yleiskokous kokoontuu Romanian Bukarestissa 6.–9.10.2017. Kokouksessa Naton jäsen- ja kumppanimaista tulevat kansanedustajat keskustelevat muun muassa terrorismista, informaatiosodankäynnistä, Lähi-idästä, Venäjästä ja muista kansainvälisen politiikan ajankohtaisista kysymyksistä. Kokoukseen odotetaan noin kolmeasataa osanottajaa.

Eduskunnasta kokoukseen osallistuvat Naton parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.), varapuheenjohtaja Eero Heinäluoma (sd.) sekä valtuuskunnan jäsenet Tom Packalén (ps.) ja Mikko Savola (kesk.).

Kokousohjelma ja raportit, joiden pohjalta keskustelua käydään, ovat luettavissa Nato PA:n verkkosivuilta, mistä voi myös  seurata suoraa verkkolähetystä kokouksesta maanantaina 9.10. kello 9–16.30. Maanantain istunnossa yleiskokoukselle puhuu muun muassa Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Naton parlamentaarisen yleiskokouksen osanottajista suurin osa on Naton jäsenmaista. Mukana on myös rauhankumppanimaita kuten Suomi, Ruotsi ja Itävalta sekä eri statuksilla olevia Euroopan ulkopuolisia maita.

Naton parlamentaarinen yleiskokous (Nato Parliamentary Assembly) ei ole osa Pohjois-Atlantin puolustusliittoa, mutta yleiskokous voi antaa Natolle suosituksia. Eduskunnasta on osallistunut valtuuskunta Nato PA:n kokouksiin vuodesta 1998 lähtien.

Aihealueet
Kansainväliset asiat