Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Nuoret ideoivat koulujen yhteistyömalleja Nuorten parlamentti -kerholaistilaisuudessa Pikkuparlamentissa

Julkaistu 14.3.2017 15:35
Muokattu 15.3.2017 9:19

Nuoret ideoivat koulujen yhteistyömalleja Nuorten parlamentti -kerholaistilaisuudessa Pikkuparlamentissa

​Nuorten parlamentin kerholaistilaisuus järjestettiin eduskunnan ja Kehittämiskeskus Opinkirjon sekä Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n yhteistyönä Pikkuparlamentissa tiistaina 14.3.

Päivän aikana nuoret ideoivat koulujen, oppilaskuntien, Nuorten parlamentti -kerhojen ja kunnallisten nuorisovaltuustojen yhteistyön malleja.

Puhemies Maria Lohela lausui tilaisuuden avaussanat. Puhemies Lohela totesi, että yhteiskunnallinen vaikuttaminen on tapa osoittaa isänmaallisuutta sekä välittämistä omasta ympäristöstään. "Se kertoo myös siitä, että henkilöstä löytyy empatiaa ja halua auttaa suurempaa joukkoa ihmisiä", Lohela lisäsi.

Tilaisuudessa oli mukana 8.-9.-luokkalaisten nuorten ja heidän ohjaajiensa lisäksi sivistysvaliokunnan jäseniä, virkamiehiä eduskunnasta, ministeriöistä ja Opetushallituksesta.

Päätössanoissaan sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Sanna Lauslahti muistutti nuorten osallistumisen merkityksestä. "Nuorten roolin tulee olla entistä vahvempi uudistuvassa kunnassa", Lauslahti kiteytti.

Tapahtuma on osa eduskunnan Suomi 100-juhlavuoden ohjelmaa.

Aihealueet
Sivistysvaliokunta; Suomi 100 vuotta; Puhemiehet; Nuorten eduskunta