Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Nuorten parlamentti kokoontuu eduskunnassa 23. maaliskuuta

Julkaistu 7.2.2018 13:25
Muokattu 7.2.2018 13:27

Nuorten parlamentti kokoontuu eduskunnassa 23. maaliskuuta

​Nuorten parlamentin istuntopäivään eduskunnassa osallistuu tänä vuonna 147 yläkoulua.

Istuntoon osallistuu 199 oppilasedustajaa. Lisäksi kullakin koululla on mahdollisuus lähettää yksi toimittajaoppilas ja yksi kerhonohjaaja.

Nuorten parlamentin täysistunto toteutetaan aikaisempien vuosien tapaan suullisena kyselytuntina. Kyselytuntia seuraa puhemiehen vastaanotto. Aamupäivällä oppilasedustajat kokoontuvat valiokuntiin ja toimittajaoppilaat voivat esittää kysymyksiä kansanedustajille Poliitikko nonstop-tilaisuudessa.

Oppilaat lähettivät kysymyksiä suullista kyselytuntia varten yhteensä 159 kpl. Oppilaat voivat äänestää niitä kysymyksiä, joiden haluaisivat tulla valituksi päiväjärjestykseen. Äänestyksen perusteella valitaan noin puolet päiväjärjestykseen tulevista kysymyksistä. Toisen puolen osalta päiväjärjestykseen valittavien kysymysten valinta tapahtuu eduskunnassa.

Käytännön järjestelyt ovat hyvässä vauhdissa. Järjestelyvastuu on tieto- ja viestintäosastolla ja tapahtumaan osallistuu tekijöitä myös keskuskansliasta, valiokuntasihteeristöstä, turvallisuusosastolta ja palvelukeskuksesta.

Eduskuntatalossa ei järjestetä Nuorten parlamentin istuntopäivänä muita tilaisuuksia.

Lisätietoja Nuorten parlamentista

Aihealueet
Nuorten eduskunta