Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Oppositio kysyi suullisella kyselytunnilla EU-komission elpymisrahastoesityksestä

Julkaistu 4.6.2020 20.00
Muokattu 5.6.2020 10.56

​Valtiovarainministeri Katri Kulmuni​ eduskunnan täysistunnossa.

Oppositio kysyi suullisella kyselytunnilla EU-komission elpymisrahastoesityksestä

Eduskunnan kyselytunnilla torstaina oppositio kysyi useamman kysymyksen EU-komission elpymisrahastoesityksestä. Komissio on ehdottanut EU:lle elpymissuunnitelmaa, joka koostuu uudesta elpymisvälineestä sekä muokatusta ehdotuksesta uudeksi rahoituskehykseksi vuosille 2021-27.

Oppositio halusi puheenvuoroissaan muun muassa tietää, "aikooko hallitus hyväksyä komission ehdotuksen sysätä velkaisten EU-maiden lasku suomalaisten maksettavaksi?" ja "onko olemassa jokin piste, jossa hallitus on valmis toteamaan, että liittovaltioprojekti ja velkaunioni tulevat suomalaisille liian kalliiksi?". 

Vastauspuheenvuorossaan valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) totesi, ettei hallitus ole vielä koko pakettia ehtinyt käsitellä ja muodostaa kantaa.

"Me emme vielä tiedä niitä kaikkia yksityiskohtia, joita siellä on, mutta me tiedämme ne perusteet, joita siellä haetaan, ja ne kyllä ovat muuttamassa tiettyjä perusfundamenttejä niin paljon, että se asia ei ole aivan läpihuutojuttu. On aivan selvää, että se paketti ei tule menestymään sellaisenaan, vaan siitä aletaan nyt neuvottelemaan. Suomen linja on se, että me vaadimme mailta aina omaa, itsenäistä talouspolitiikan hoitoa. Totta kai meille on tärkeää myös se, että kotimarkkinamme euroalue toipuu tästä, mutta on tärkeää, että jokainen maa vastaa tulevaisuudessa itse siitä, että se hoitaa omaa talouspolitiikkaansa hyvin. Tämä on asia, josta Suomi myös tulevaisuudessa pitää kiinni."  

Eduskunta käy ajankohtaiskeskustelun EU:n elpymisrahastosta myöhemmin tänään torstaina.

Koko kyselytunti katsottavissa videotallenteena.
Suullisen kyselytunnin kysymykset ja ministerien vastaukset eduskunnan verkkopalvelussa. 


Aihealueet