Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Pohjoismaiden neuvoston palkinnot jaettiin Helsingissä

Julkaistu 2.11.2017 8:00
Muokattu 2.11.2017 9:42

Pohjoismaiden neuvoston palkinnot jaettiin Helsingissä

Pohjoismaiden neuvoston palkinnot jaettiin Finlandia-talossa keskiviikkoiltana pidetyssä juhlallisessa tilaisuudessa, jossa Suomi 100 -teema oli näkyvästi esillä. Suomeen viidestä palkinnosta jaettiin kolme, elokuvapalkinto, musiikkipalkinto ja ympäristöpalkinto. Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon sai Tyttö nimeltä Varpu, jonka on ohjannut ja käsikirjoittanut Selma Vilhunen ja jonka ovat tuottaneet Kaarle Aho ja Kai Nordberg. Kapellimestari Susanna Mälkki sai Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon. Suomalaisen RePackille ojennettiin Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2017 ympäristöpalkinto.

Tanskalainen kirjailija Kirsten Thorup sai Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon romaanista Erindring om kærligheden.

Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saivat edesmennyt ruotsalainen kirjailija Ulf Stark ja suomalainen kuvittaja Linda Bondestam kirjastaan Djur som ingen sett utom vi (Ennen näkymättömiä eläimiä, Teos, suom. Liisa Ryömä).

Palkintojen tarkoituksena on tehdä maiden tiivistä kulttuuriyhteistyötä tunnetuksi ja ne ovat kukin suuruudeltaan noin 47 000 euroa. Pohjoismaiden neuvoston palkinnot ovat Pohjolan arvostetuimpia.

Palkinnot jaetaan vuosittain Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä. Tänä vuonna istunto pidetään Eduskuntatalossa 31.10.-2.11. Istuntoa voi seurata suorana lähetyksenä www.norden.org/session2017 sekä Facebookissa ja Twitterissä käyttämällä aihetunnisteita #nrsession, #nrpol sekä palkintojenjakotilaisuutta aihetunnisteilla #nrpriser #suomi100.

Illan palkintojenjakotilaisuus on nähtävissä tallenteena Yle Areenan kautta.

 

Aihealueet
Kansainväliset asiat