Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

PN: huoli ympäristöstä yhdistää jäsenehdotuksia valiokuntakokouksissa

Julkaistu 24.1.2018 7:00
Muokattu 24.1.2018 9:05

PN: huoli ympäristöstä yhdistää jäsenehdotuksia valiokuntakokouksissa

Pohjoismaiden neuvoston Kestävä Pohjola -valiokunnan kokouksessa keskiviikkona 24.1. Tukholmassa on esillä jäsenehdotus mikromuovista hanavedessä.

Tavoitteena on selvittää, missä määrin mikromuovia esiintyy hanavedessä Pohjoismaissa, miten mikromuovi päätyy hanaveteen ja millaisia vaikutuksia sillä on väestön terveydelle.

 

Kestävä Pohjola -valiokunnan kokouksessa on esillä myös jäsenehdotus yhteispohjoismaisesta voimasta EU:n metsäpolitiikassa tavoitteenaan edistää Pohjoismaiden yhteistä kantaa metsäelinkeinoissa EU-yhteistyössä. Kokouksessa käsitellään niin ikään jäsenehdotusta merenkulun päästöjen vähentämiseksi Pohjolassa. Eduskunnasta kokoukseen osallistuu kansanedustaja Susanna Koski (kok.)

 

Pohjoismaiden neuvoston kokousviikolla Tukholmassa kokoontuu keskiviikkona 24.1. myös Kasvu- ja kehitys Pohjolassa -valiokunta. Valiokunta pohtii tulevaisuuden rajat ylittäviä pohjoismaisia

liikenneinfrastruktuurihankkeita sekä perää kansallisten liikennestrategioiden synkronoimista.

 

Tämän lisäksi valiokunta painottaa liikenne- ja infra-yhteistyön tiivistämisen tärkeyttä. Valiokunta ehdottaa liikennepoliittisen ministerineuvoston perustamista. Tulevia Pohjoismaisia liikenneinfrahankkeita tulevat pitkälti leimaamaan älykkäät, vähäpäästöiset, kustannustehokkaat ja yhteishyödylliset liikenneratkaisut. Teema liittyy olennaisesti Suomen viime vuoden puheenjohtajuuskauden ohjelmaan Pohjoismaiden neuvostossa.

 

Kasvu- ja kehitys Pohjolassa -valiokunnan kokoukseen osallistuvat Juho Eerola (Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, ps.), Katri Kulmuni (kesk.), Arto Pirttilahti (kesk.), Ville Skinnari (sd.) ja Juhana Vartiainen (kok.).

Aihealueet
Kansainväliset asiat