Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Pohjoismaiden neuvosto: kansalaisten luottamus mediaa kohtaan esillä valiokuntakokouksessa

Julkaistu 31.10.2017 9:15
Muokattu 31.10.2017 9:55

Pohjoismaiden neuvosto: kansalaisten luottamus mediaa kohtaan esillä valiokuntakokouksessa

​Pohjoismaiden neuvoston Osaaminen ja kulttuuri Pohjolassa -valiokunta kokoontuu Helsingissä 31. lokakuuta 2017 PN:n 69. istunnon yhteydessä.

Osaaminen ja kulttuuri Pohjolassa -valiokunta keskustelee Pohjoismaiden kulttuuriministereiden mahdollisista poliittisista aloitteista, joiden avulla voitaisiin ylläpitää ja lisätä kansalaisten luottamusta mediaa ja tiedotusvälineitä kohtaan. Pohjoismaissa tehdyt tutkimukset osoittavat, että luottamus mediaa kohtaan on edelleen vakaa. On kuitenkin huomattavissa, että yksilön sijoittuminen puoluepoliittisella kartalla ja miten suurta luottamusta hän tuntee mediaa kohtaan, ovat kytköksissä toisiinsa. Myös nuorten luottamus mediaa kohtaan on heikentynyt. Kokouksessaan valiokunta käsittelee tätä teemaa, ja pohtii keinoja miten luottamuksen lisäämistä medioihin voitaisiin edistää pohjoismaisella poliittisella tasolla.

 Valiokunta keskustelee Pohjoismaiden kulttuuriministereiden kanssa myös Lontoossa esillä olleesta Nordic Matters kulttuurifestivaalista. Festivaali on esimerkki yhteispohjoismaisesta kansainvälisestä kulttuuripanostuksesta.

Kokouksessa keskustellaan myös ministerineuvoston päätöksestä, jolla tiukennetaan tutkimusyhteistyöelinten rahoitusedellytyksiä sekä mahdollisuuksista lisätä politikkojen vaikutusvaltaa pohjoismaiseen tutkimuspolitiikkaan sekä edistää dialogia tutkijayhteisön ja poliitikkojen välillä.

Eduskunnasta kokoukseen osallistuvat kansanedustajat Laura Huhtasaari (ps.), Johanna Karimäki (virh.) ja Elsi Katainen (kesk.).

Aihealueet