Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Sosiaali- ja terveysvaliokunta ehdottaa muutoksenhakulautakuntien jäsenille velvollisuutta ilmoittaa sidonnaisuuksistaan

Julkaistu 6.10.2017 14:25
Muokattu 6.10.2017 14:37

Sosiaali- ja terveysvaliokunta ehdottaa muutoksenhakulautakuntien jäsenille velvollisuutta ilmoittaa sidonnaisuuksistaan

​Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintö (StVM 8/2017) toimeentuloturvan muutoksenhakulautakuntia koskevan lainsäädännön muuttamisesta on valmistunut.

Työttömyysturvan muutoksenhakulautakunta yhdistetään sosiaaliturvan muutoksenhakulautakuntaan. Samalla yhtenäistetään toimeentuloturvan muutoksenhakulautakuntien jäsenten kelpoisuusvaatimuksia ja nostetaan lautakuntien jäsenten eroamisikä 70 vuoteen.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta toteaa, ettei lakiehdotukseen sisälly säännöstä lautakuntien jäsenten velvollisuudesta ilmoittaa sidonnaisuuksistaan. Valiokunta ehdottaa, että sosiaaliturva-asioiden, työeläkeasioiden ja tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakuntien jäsenet velvoitetaan lailla ilmoittamaan sidonnaisuuksistaan. Valiokunnan näkemyksen mukaan lakisääteinen sidonnaisuusilmoitus edistää lautakuntien päätöksenteon avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Velvollisuus ilmoittaa sidonnaisuuksista koskee kaikkia jäseniä.

Valiokunnan mietintö

Aihealueet