Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Suomen Sotaveteraaniliitto luovutti korkeimman huomionosoituksensa eduskunnalle

Julkaistu 29.11.2018 12:30
Muokattu 29.11.2018 12:54

Suomen Sotaveteraaniliitto luovutti korkeimman huomionosoituksensa eduskunnalle

Suomen Sotaveteraaniliitto luovutti eduskunnalle ja eduskuntaryhmille liittonsa korkeimman huomionosoituksen, Sotaveteraaniliiton pienoislipun Vapaudenristin tunnuksin eduskunnassa torstaina 29. marraskuuta klo 10. Eduskunnan puolesta huomionosoituksen vastaanotti puhemies Paula Risikko.

Risikko lausui kiitoksensa eduskunnan puolesta ja totesi, että rintamaveteraanien kuntouksesta annetun lain muuttamisen myötä kotiin vietävät palvelut tulevat nyt lakisääteisesti yhdenvertaisiksi.

Luovutustilaisuudessa puhemies totesi, että on yhdessä mietittävä, kuinka suomalaisten perinteisesti korkea maanpuolustustahto saadaan nousemaan. Risikko tähdensi, että ulkorajojen turvaamisen lisäksi maanpuolustus on laaja-alainen asia, joka kattaa mm. eriarvoisuuden, köyhyyden sekä ilmastonmuutoksen torjunnan.

Eduskunta ja eduskuntaryhmät ovat jo vuosia olleet veteraanien tukemisessa yhteisrintamassa veteraanijärjestöjen kanssa. 

Huomionosoitusta olivat luovuttamassa liiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen, valtuuston puheenjohtaja Jukka Paarma, edunvalvonta-asiamies Heikki Järvinen, toiminnanjohtaja Markku Seppä, ensi vuoden alussa toiminnanjohtajaksi siirtyvä Sakari Martimo sekä Rintamaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Heikki Karhu.


Kuva: Kimmo Brandt / Compic
Aihealueet
Puhemiehet; Eduskuntaryhmät