Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

​Suullisella kyselytunnilla torstaina 13. syyskuuta useita aiheita

Julkaistu 13.9.2018 18:00
Muokattu 13.9.2018 18:22

​Suullisella kyselytunnilla torstaina 13. syyskuuta useita aiheita

Suullisen kyselytunnin aiheet 13.syyskuuta olivat erilaisia ja puhemies salli kysymykset kaikkiaan kymmenestä eri aiheesta. Kysymysten esittäjinä oli sekä oppositioryhmien että hallitusryhmien kansanedustajia.

Ensimmäinen kysymys käsitteli taksilain uudistusta sekä ns. Kela-kyytien ongelmia.
Kansanedustaja Katja Taimela (sd) vaati torstaina eduskunnan kyselytunnilla hallitusta ratkaisemaan Kela-kyytien ongelmat.  Katja Taimela (sd.) toi esiin ongelmia, joissa tilauskeskuksissa ei ole vastattu, kyydit ovat jääneet saapumatta tai odotusaika on muodostunut useiksi tunneiksi. Taimelan mukaan heinäkuussa voimaan tulleen taksilain uudistuksen jälkeen Kela-kyytien saatavuudessa on merkittäviä puutteita eikä ongelmiin ole tullut ratkaisuja uhkasakoista huolimatta.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) toi esiin vastauksessaan huolen, joka liittyy esille tulleisiin ongelmiin. ”Kannamme kyllä yhteistä huolta siitä, miten asia voitaisiin parhaiten ratkaista”. Ministeri viittasi muun muassa Kelan, sosiaali- ja terveysministeriön sekä liikenne- ja viestintäministeriön välillä käytyihin keskusteluihin. Ministeri totesi myös, että ” keskeistä on tällä hetkellä myöskin se, että Kela huolehtii tekemiensä sopimusten toimeenpanosta ja siitä, että välityskeskukset myöskin toimivat sillä tavalla kuin on sovittu. Ja tämän osalta Kela on kyllä ryhtynyt myöskin toimenpiteisiin ja vienyt asiaa eteenpäin”.

Suullisella kyselytunnilla monissa kysymyksissä ja puheenvuoroissa oli esillä seksuaalinen häirintä, epäasiallinen kohtelu sekä näihin liittyvät vastatoimenpiteet. Kysymykset koskivat muun muassa nuorten kokemaa seksuaalista häirintää kouluissa sekä elokuva- ja kulttuurialaa koskevaa selvitystä. Näiden aiheiden osalta tuli esiin kysymys sekä häirintää ehkäisevistä toimenpiteistä että lainsäädännön mahdollisista muutoksista.

Muita suullisen kyselytunnin aiheet koskivat työperäistä maahanmuuttoa, työmarkkinatilannetta, peruskoululaisten luku- ja kirjoitustaitoa, ruokaturvallisuutta, tieverkkojen kuntoa sekä kellojen siirtelyistä luopumista.

Eduskunnan täysistunnon pöytäkirja 13.9.2018 >>

 

Aihealueet
Kansanedustajat; Täysistunto