Suuri valiokunta käsitteli koronaviruksen aiheuttamia talousvaikutuksia

Julkaistu 6.4.2020 16.15
Muokattu 6.4.2020 16.45

Suuri valiokunta käsitteli koronaviruksen aiheuttamia talousvaikutuksia

​Suuri valiokunta sai tänään valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) esittelyn Euroryhmän tiistain 7. huhtikuuta pidettävästä videokokouksesta. Euroryhmässä jatketaan tiistaina 26. maaliskuuta alkanutta Eurooppa-neuvoston jäsenten keskustelua koronaviruksen aiheuttamista talousvaikutuksista. Kulmunin mukaan kokouksessa on väliaikaisen tuen välineen (SURE) lisäksi esillä myös muun muassa Euroopan vakausmekanismin osuus. Kokouksessa tavoitteena on keskustella toimista covid-19-pandemian taloudellisten seurausten lieventämiseksi.  

Valtiovarainministeri Kulmuni esitteli suurelle valiokunnalle tänään myös valtioneuvoston selvityksen koskien komission ehdotusta neuvoston asetukseksi eurooppalaisen väliaikaisen tuen välineestä, jonka tavoitteena on työttömyysriskien vähentäminen koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa (SURE). Kulmunin mukaan koronakriisissä poliittinen valmius tarvittaviin taloudellisiin toimiin korostuu ja että kannan mukaan työllisyyden tukeminen on keskeistä. 

Suuri valiokunta hyväksyi eduskunnan kannan äänestyksen jälkeen. Asiassa tehtiin vastaehdotus.

Valiokunta kävi Kulmunin antaman selvitysten jälkeen keskustelua. Kulmuni totesi, että jäsenmailla on vastuu omista veloistaan ja talouspolitiikastaan. Kokouksessa keskusteltiin myös Suomen rahoituksellisesta asemasta.

Suuren valiokunnan kokouksen pöytäkirjan voi lukea suuren valiokunnan sivulta.


Aihealueet
Suuri valiokunta; Valiokunnat; EU-asiat