Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Eduskunta tukee valtioneuvoston toimintalinjaa LULUCF- ja taakanjakoneuvotteluissa

Julkaistu 11.10.2017 14:00
Muokattu 11.10.2017 14:08

Eduskunta tukee valtioneuvoston toimintalinjaa LULUCF- ja taakanjakoneuvotteluissa

Eduskunnalla ei ole huomauttamista valtioneuvoston toimintalinjaan jatkoneuvotteluissa LULUCF- ja taakanjakoasetuksista. Suuri valiokunta päätti eduskunnan kannan tänään äänestysten jälkeen.

Vastaesitykset eduskunnan kannaksi tekivät edustajat Tuppurainen (sd), Halmeenpää (vihr.), Arhinmäki (vas.) ja Biaudet (r.). Tuppuraisen esitys koski vain taakanjakoasetusta, muut esitykset molempia asetusehdotuksia.

Kaikki vastaesitykset voi lukea valiokunnan kokouspöytäkirjasta, joka julkaistaan suuren valiokunnan sivulla eduskunnan verkkopalvelussa.

LULUCF- ja taakanjakoasetuksilla on tarkoitus leikata kasvihuonekaasupäästöjä päästökauppajärjestelmän ulkopuolisilla aloilla. Ehdotukset ovat EU:n ympäristöneuvoston käsittelyssä perjantaina 13. lokakuuta. Ministerien tavoitteena on muodostaa ehdotuksista yleisnäkemys.

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) selvitti neuvottelutilannetta suurelle valiokunnalle viime perjantaina. Valiokunnan käsittelyn pohjana olleita valtioneuvoston tausta-asiakirjoja sitoo vaiteliaisuusmääräys, joten ne tulevat julkiseksi vasta neuvottelujen jälkeen.

Suuri valiokunta on käsitellyt Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoon liittyviä LULUCF- ja taakanjakosektorien asetusehdotuksia laajasti lausunnoissaan joulukuussa 2016 (SuVL 7/2016) ja tämän vuoden kesäkuussa (SuVL 8/2017). 

Seuraava suuren valiokunnan kokous on perjantaina 13. lokakuuta kello 13.30.​

Aihealueet
EU-asiat; Suuri valiokunta; Valiokunnat