Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Oppisopimuksen tekemistä helpotetaan

Julkaistu 12.3.2018 12:35
Muokattu 12.3.2018 12:41

Oppisopimuksen tekemistä helpotetaan

Oppisopimuspaikkojen syntyminen helpottuu. Tavoitteena on mahdollistaa oppisopimuksen avulla saatava ammatillinen koulutus kaikilla toimialoilla. Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta antoi perjantaina 9. maaliskuuta asiasta mietinnön (TyVM 3/2018).
 
Jatkossa työantaja voi ottaa oppisopimusopiskelijan määräaikaiseen työ- tai virkasuhteeseen työnantajalle laissa säädetyn lisätyön tarjoamisvelvollisuuden tai takaisinottovelvollisuuden estämättä. Muutos mahdollistaa oppisopimuksen tekemisen myös osa-aikatyöaloilla lisätyön tarjoamisvelvoitteen sivuuttamisella. 
 
Muutoksen tavoitteena on lisätä ammatillisesti kouluttautuvien opiskelijoiden mahdollisuuksia saada oppisopimuskoulutustyöpaikka. Näin edistetään ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden pääsyä työelämään ja mahdollisuuksia hankkia työmarkkinoilla vaadittavaa osaamista.
 
Valiokunta pitää työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen edistämistä ja lisäämistä sekä tasavertaista mahdollisuutta oppisopimukseen kaikilla toimialoilla tärkeänä. Valiokunta puoltaa ehdotettuja muutoksia, jotka omalta osaltaan poistavat esteitä työpaikalla tapahtuvalta koulutukselta.

Mietintöön jätettiin kaksi vastalausetta.

Valiokunnan mietintö TyVM 3/2018

Aihealueet
Valiokunnat; Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta