Uusia koulutuksia : Naiset eduskunnassa ja Kuntalainen vaikuttajana

Eduskunnan kirjaston koulutussarjassa on tänä keväänä kaksi uutta kiinnostavaa koulutusaihetta. Kumpikin koulutus pidetään eduskunnan Kansalaisinfossa.

Naiset eduskunnassa 7.3. klo 9-10.30

Kansainvälisen naistenpäivän aattona koulutusaiheena on suomalaisen politiikan naisistuminen vuodesta 1907 alkaen. Koulutuksessa paneudutaan siihen, miten naiset pääsivät mukaan eduskuntatyöhön ja miten naisten osuus edustuksellisessa demokratiassa on kehittynyt yli sadan vuoden aikana. Kouluttajana on johtava tietoasiantuntija Joni Krekola.

Kuntalainen vaikuttajana 14.3. klo 9-10.30

Toinen ajankohtainen koulutusaihe liittyy lähestyviin kuntavaaleihin. Kunnissa eletään voimakkaiden muutosten aikaa. Talous kiristyy ja kuntien tehtävät muuttuvat mm. SOTEn vaikutuksesta. Kuntavaaleissa äänestäminen on tärkeää, mutta mistä kuntavaaleissa oikeastaan on kyse? Äänestäjällä on useita muitakin keinoja vaikuttaa kuntansa asioihin. Koulutuksessa esitellään suoran demokratian vaikuttamistapoja ja käydään läpi vaikuttajan tiedonlähteitä. Kouluttajana on informaatikko Päivi Erkkilä.

Tulevia koulutusaiheitamme tänä keväänä ovat lisäksi EU-asioiden käsittely Suomessa, Valtiosopimukset, EUR-Lex ja CURIA-verkkopalvelut, Pohjoismaiden neuvoston tiedonlähteet sekä Miten valtiopäiväasiakirjat löytyvät eduskunnan verkkosivuilta. Kaikki koulutukset ovat Kansalaisinfossa.

Katso aikataulut kevään koulutusohjelmasta

Koulutuksiin on vapaa pääsy. Ilmoittaudu etukäteen.

Tervetuloa!

Eduskunnan kirjasto

Kirjasto

Julkaistu 2.3.2017 13:00
Muokattu 2.3.2017 13:00