Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Yhdenvertaisuusvaltuutettu luovutti kertomuksensa eduskunnalle

Julkaistu 12.4.2018 13:10
Muokattu 12.4.2018 14:29

Yhdenvertaisuusvaltuutettu luovutti kertomuksensa eduskunnalle

​Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä luovutti eduskuntakertomuksensa puhemies Paula Risikolle torstaina 12. huhtikuuta. Tapaamisessa oli läsnä myös ylitarkastaja Anni Valovirta yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistosta.

Yhdenvertaisuusvaltuutetusta annetun lain (1325/2014) mukaan yhdenvertaisuusvaltuutetun tulee antaa eduskunnalle kerran neljässä vuodessa kertomuksen yhdenvertaisuuden toteutumisesta. Nyt eduskunnalle annettu kertomus on laatuaan ensimmäinen.

Kertomuksen luovutustilaisuudessa yhdenvertaisuusvaltuutettu Pimiä totesi, että eduskunnan näkökulmasta kertomuksen aihepiirit ja teemat koskettavat useiden valiokuntien toimialaa ja siksi on toivottavaa, että kertomus saa sen mukaisen käsittelyn.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen. Yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtävänä on valvoa yhdenvertaisuuslain noudattamista sen mukaan kuin sanotussa laissa säädetään sekä yleisesti edistää yhdenvertaisuuden toteutumista ja ehkäistä syrjintää. Lisäksi valtuutettu toimii kansallisena ihmiskaupparaportoijana.

Kertomus julkaistaan tällä sivulla sekä yhdenvertaisuusvaltuutetun sivulla tiistaina.

Aihealueet