Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Eduskunta kävi ajankohtaiskeskustelun Suomen aluekehityksestä

Julkaistu 21.3.2018 20:50
Muokattu 22.3.2018 9:10

Eduskunta kävi ajankohtaiskeskustelun Suomen aluekehityksestä

​Eduskunta kävi keskiviikkona ajankohtaiskeskustelun Suomen aluekehityksestä, kaupunki- ja maaseutupolitiikasta sekä seutukuntien mahdollisuuksista. Asian esittelivät eduskunnalle keskustelualoitteen ensimmäiset allekirjoittajat kansanedustajat Petri Honkonen (kesk.) ja Lea Mäkipää  (sin.).

"Koko maan tasapainoinen kehittäminen tarkoittaa ensisijaisesti sitä, että työpaikkoja ja laajaa osaamista on kaikkialla Suomessa. Suomen talous kasvaa nyt kohisten. Työllisyys paranee kaikissa maakunnissa. Tulevina vuosina onkin jatkettava uudistuksia, joilla tuetaan etenkin pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia työllistää koko maassa. Biotalous on lupaavimpia aloja uusiin työpaikkoihin läpi maan ja etenkin uusiutuvien luonnonvarojen Itä- ja Pohjois-Suomessa. Työntekijöiden ja työpaikkojen kohtaanto-ongelma on todellinen tällä hetkellä ympäri Suomen. Talouden kasvu ei saa vaarantua osaavien työntekijöiden puutteen vuoksi", Honkonen sanoi esittelypuheenvuorossaan.

Valtioneuvoston vastauspuheenvuorossa kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) sanoi, että hallitus on laatinut kansallisen kestävän kaupunkikehityksen ohjelman. Taustalla ovat YK:n uusi kaupunkikehitysohjelma ja YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma. Kestävä kaupunkikehitys on vähähiilisyyttä, älykästä liikennettä ja sosiaalista eheyttä. Työ- ja elinkeinoministeriö on käynnistänyt poikkihallinnollisen kaupunkiohjelman valmistelun.

"Tämä suurten kaupunkien ohjelma täydentää kestävän kaupunkikehityksen ohjelmaa. Nyt myös seutukaupunkien merkitystä pohditaan tarkemmin ja laaditaan ensimmäistä kertaa erillinen seutukaupunkiohjelma", Vehviläinen sanoi.  

Keskustelu on luettavissa kokonaan täysistunnon pöytäkirjasta.

Aihealueet