Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Eduskunta valitsi puhemiehen ja varapuhemiehet

Julkaistu 5.2.2018 15:00
Muokattu 5.2.2018 15:24

Eduskunta valitsi puhemiehen ja varapuhemiehet

​Eduskunta valitsi eduskunnan puhemiehen ja varapuhemiehet maanantaina 5. helmikuuta. Puhemieheksi valittiin Paula Risikko (kok.). Ensimmäiseksi varapuhemieheksi valittiin Mauri Pekkarinen (kesk.), ja toiseksi varapuhemieheksi Tuula Haatainen (sd.).

Risikko sai vaalissa 157 ääntä, Pekkarinen 166 ääntä ja Haatainen 148 ääntä. Puhetta täysistunnossa johti ikäpuhemies, kansanedustaja Pertti Salolainen (kok.).

Puhemies, kansanedustaja Risikko, 57, on Vaasan vaalipiiristä. Hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 2003. Aiemmin Risikko on toiminut peruspalveluministerinä, sosiaali- ja terveysministerinä, sisäministerinä sekä eduskunnan toisena varapuhemiehenä. Koulutukseltaan Risikko on terveystieteiden tohtori.

Ensimmäinen varapuhemies Mauri Pekkarinen, 70, on Keski-Suomen vaalipiiristä. Hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 1979. Pekkarinen on toiminut sisäasiainministerinä, kauppa- ja teollisuusministerinä, ministerinä sisäasiainministeriössä ja elinkeinoministerinä. Koulutukseltaan Pekkarinen on yhteiskuntatieteiden maisteri.

Toinen varapuhemies Tuula Haatainen, 57, on Helsingin vaalipiiristä. Hän on toiminut kansanedustajana vuosina 1996—2007 ja jälleen vuodesta 2015 alkaen. Aiemmin Haatainen on toiminut opetusministerinä, sosiaali- ja terveysministerinä sekä Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtajana. Koulutukseltaan Haatainen on valtiotieteen maisteri ja sairaanhoitaja.

Lisää tietoja puhemiehistä eduskunnan verkkosivuilla:
Puhemies Paula Risikko:
https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/809.aspx

Ensimmäinen varapuhemies Mauri Pekkarinen: https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/212.aspx

Toinen  varapuhemies Tuula Haatainen: https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/538.aspx

Aihealueet
Puhemiehet