Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Kausityödirektiivin ja ICT-direktiivin täytäntöönpano

Julkaistu 14.3.2017 11:15
Muokattu 14.3.2017 11:16

Kausityödirektiivin ja ICT-direktiivin täytäntöönpano

Eduskunnan kirjastossa on koottu tietopaketti kausityödirektiivin ja ICT-direktiivin täytäntöönpanosta.

​Kausityöntekijädirektiivin tavoitteena on Euroopan unionin ulkopuolisista maista saapuvien kausityöntekijöiden maahantulon ehtojen yhdenmukaistaminen ja heidän asemansa parantaminen EU:ssa.

ICT-direktiivi puolestaan koskee kolmansissa maissa kotipaikkaansa pitävien yritysten johtajia ja asiantuntijoita, jotka yritykset lähettävät EU-alueella toimiviin yksikköihinsä. Direktiivi sääntelee paitsi näiden henkilöiden EU-alueelle siirtymistä, myös heidän liikkumistaan jäsenvaltioista toiseen saman työnantajan palveluksessa.

Direktiivien täytäntöönpanoa on valmisteltu sisäministeriössä. Direktiivit on tarkoitus saattaa kansallisesti voimaan säätämällä kausityölaki ja yritysten sisällä siirtyviä koskeva laki, jotka soveltuvin osin nojautuvat ulkomaalaislakiin. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa keväällä 2017.

Eduskunnan kirjaston lakihankeen tietopakettiin (LATI) on koottuna tietoa lainvalmistelun vaiheista, kansainvälistä vertailua sekä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Tietopakettia täydennetään hankkeen edetessä.

Lisätietoa tietopaketista: tietoasiantuntija Mirja Pakarinen, puh. 09 432 3434 tai s-posti: etunimi.sukunimi@eduskunta.fi

Tutustu tietopakettiin Kausityödirektiivin ja ICT-direktiivin täytäntöönpanosta

Muita Eduskunnan kirjaston asiantuntijoiden laatimia lakihankkeiden tietopaketteja (LATI)

Aihealueet
Kirjasto