Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Kirjasto kouluttaa: Miten lait syntyvät ja miten niihin pääsee käsiksi?

Julkaistu 4.10.2018 9:20
Muokattu 4.10.2018 9:20

Kirjasto kouluttaa: Miten lait syntyvät ja miten niihin pääsee käsiksi?

Eduskunnan kirjasto järjestää tänäkin syksynä koulutussarjan, johon kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. Seuraavien koulutustemme aiheet koskettavat lainsäädäntöprosessia ja kotimaisia säädöslähteitä.

​Tiistaina 9.10. klo 9.15–10.45 johtava tietoasiantuntija Erika Bergström valottaa lakien valmistelusta saatavilla olevia tiedonlähteitä. Koulutuksessa saat yleiskuvan lainsäädäntöprosessin eri vaiheista, esivalmistelusta säädöksen julkaisuun asti.

Koulutuksessa perehdyt tärkeimpiin verkkolähteisiin ja saat vinkkejä käytännön tiedonhakuun. Tutustut myös Eduskunnan kirjaston Lakihankkeiden tietopaketit -palveluun, jossa on kootusti tietoa keskeisistä lainsäädäntöhankkeista. Koulutuksen kohderyhmänä on työssään tai opiskelussa lakien esitöitä tarvitseva ja jokainen lainvalmistelusta kiinnostunut.

Tiistaina 23.10. klo 9.15–10.45 tietoasiantuntija Marja Autio esittelee, kuinka kansalliset lait, asetukset ja muut säädökset löytyvät maksuttomasta Finlex-palvelusta.

Aluksi käsitellään lyhyesti oikeusjärjestystä ja normihierarkiaa sekä painettuja lähteitä. Tutustut myös Edilex- ja Suomen Laki -palvelujen lainsäädäntöosioihin. Tämän koulutuksen tavoitteena on oppia löytämään kotimaiset säädökset verkkopalveluista. Se on tarkoitettu kaikille työssään tai muuten säädöksiä tarvitseville.

Eduskunnan kirjaston koulutukset pidetään kirjaston Aurora-salissa. Voit halutessasi ottaa mukaan kannettavan tietokoneen tai mobiililaitteen esiteltäviin sivustoihin tutustumista varten.

Ilmoittaudu kirjaston koulutuksiin
Tutustu syksyn koko koulutustarjontaan

Eduskunnan kirjasto on kaikille avoin. Osoite on Aurorankatu 6, Helsinki.

Tervetuloa!

www.eduskunta.fi/kirjasto

Aihealueet
Kirjasto