Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Täysistunnossa käytiin ajankohtaiskeskustelu maanpuolustustahdosta

Julkaistu 5.12.2018 16:45
Muokattu 5.12.2018 18:18

Täysistunnossa käytiin ajankohtaiskeskustelu maanpuolustustahdosta

Eduskunta kävi tänään ajankohtaiskeskustelun maanpuolustustahdosta, joka on Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) tuoreen selvityksen mukaan alentunut Suomessa.

Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) mukaan tulos on otettava vakavasti, vaikka kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä selvityksen perusteella ei voida vetää.

”Maanpuolustustahto on tärkeä asia koko kansakunnalle”, ministeri jatkoi ja muistutti, että varusmiesten maanpuolustustahto on kyselyiden mukaan edelleen korkealla tasolla.

Niinistö huomautti, ettei MTS:n selvitys tuota tietoa siitä, mitä syvempiä ajatuksia näkemysten takana on. Puolustushallinnossa onkin käynnissä selvitys nuorten aikuisten näkemyksistä ja asenteista maanpuolustukseen, Niinistö kertoi.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) käytti keskustelussa seuraavan puheenvuoron. Hän kertoi yllättyneensä selvityksen tuloksista, sillä varusmiesten motivaatio vaikuttaa olevan korkealla tasolla.

Kanervan mukaan maanpuolustustahto rakentuu sen varaan, että myös nuoret kokevat yhteiskunnan puolustamisen arvoiseksi.

”Tämä tahto perustuu inhimilliseen ja taloudelliseen hyvinvointiin, tasa-arvoon ja luottamukseen ulkopolitiikkamme viisauteen. Meidän on rakennettava maatamme niin, että luotamme maanpuolustuksen tarjoavan perustan oman maamme ja arvopohjamme turvaamiselle”, Kanerva summasi.​

Koko keskustelun voi lukea täysistunnon pöytäkirjasta.

Aihealueet
Täysistunto