Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Nuorten parlamentti kokoontuu Eduskuntatalossa perjantaina 23.3.

Julkaistu 7.3.2018 12:00
Muokattu 22.3.2018 14:06

Nuorten parlamentti kokoontuu Eduskuntatalossa perjantaina 23.3.

Eduskunnan puhemies on kutsunut mukaan kaikki Suomen yläkoulujen oppilaat. Tänä vuonna istuntopäivään osallistuu 146 yläkoulua.

Istuntopäivän aikana nuoret tutustuvat eduskuntatyöhön. Istuntopäivä huipentuu suulliseen kyselytuntiin, jossa nuoret esittävät kouluissa ja parlamenttikerhoissa valmisteltuja suullisia kysymyksiä valtioneuvoston jäsenille. Tämän jälkeen seuraa puhemiehen vastaanotto, jolloin nuorilla on myös mahdollisuus tavata kansanedustajia.

Eduskunnassa ei järjestetä Nuorten parlamentin istuntopäivänä muita tilaisuuksia.

Nuorten parlamentti -toiminnan tavoitteena on tukea nuorten osallistumista ja osallisuutta, edistää nuorten kiinnostusta yhteiskunnalliseen toimintaan, erityisesti eduskuntaan ja kehittää toimintoja nuorten kuulemis- ja vaikutusmahdollisuuksien parantamiseksi.

Nuorten parlamentti -toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan eduskunnan ja Kehittämiskeskus Opinkirjon yhteistyönä. Toimintaa järjestetään koulun parlamenttikerhotoimintana, osana oppilaskuntatoimintaa tai osana valinnaisia opintoja. Koulun kerhotoiminnan tueksi järjestetään kerholaistilaisuuksia eri aiheista ja kerhot ovat tehneet mm. yhteistyötä nuorisovaltuustojen kanssa omaan lähiyhteisöön vaikutettaessa. Tärkeä osa toimintaa ovat yhteydenotot oman alueen kansanedustajiin tai kunnanvaltuutettuihin.

Nuorten parlamentin sivut:

https://www.eduskunta.fi/FI/NuortenEduskunta/NuortenParlamentti/Sivut/default.aspx

Aihealueet
Nuorten eduskunta