Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Entiset kansanedustajat tarjoavat tietojaan ja kokemuksiaan demokratiakasvatukseen

Julkaistu 30.11.2017 10:20
Muokattu 30.11.2017 14:01

Entiset kansanedustajat tarjoavat tietojaan ja kokemuksiaan demokratiakasvatukseen

Entiset kansanedustajat haluavat onnitella 100-vuotiasta itsenäistä Suomea! Veteraanikansanedustajien lahjan tarkoituksena on vahvistaa demokratiaa. Yli 50 entistä kansanedustajaa eri puolilta Suomea on valmis vierailemaan kouluissa ja oppilaitoksissa ja osallistumaan uusien opetussuunnitelmien mukaiseen demokratiakasvatukseen. Kansanedustajat tarjoavat tietonsa, taitonsa ja kokemuksensa ymmärtää yhteiskuntaa, päätöksentekoa ja vaikuttamista. Veteraanikansanedustajat haluavat kertoa, mitä parlamentarismi on ja miten se toimii.
 
Veteraanikansanedustajat ovat valmiita jatkuvaan ja pitkäjänteiseen vuorovaikutukseen koulujen ja oppilaitosten kanssa. He toivovat olevansa arvokas opetusresurssi, mutta myös hyvä lisä nuorten ja aikuisten välisessä kanssakäymisessä demokratian vahvistamisessa.
 
Veteraanikansanedustajien koulutustilaisuudessa syyskuun alussa 2017 kuultiin paitsi opetussuunnitelman tavoitteista myös nykyisestä koulumaailmasta demokratiakerhoineen. Se kasvatti veteraanikansanedustajien motivaatiota olla kansanvallan palveluksessa hiukan toisella tavalla kuin aktiivisina kansanedustajavuosinaan.

Lisää tietoa: www.parlamenttikierros.wordpress.com

Aihealueet
Suomi 100 vuotta; Nuorten eduskunta