Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Eduskunnan kirjasto on julkaissut tietopaketin ajokorttikoulutuksen kehittämisestä

Julkaistu 6.9.2017 11:55
Muokattu 6.9.2017 11:55

Eduskunnan kirjasto on julkaissut tietopaketin ajokorttikoulutuksen kehittämisestä

Kirjaston ylläpitämään Lakihankkeiden tietopaketit -palveluun on lisätty tietopaketti vireillä olevasta ajokorttilain (386/2011) muutoksesta. Ajokorttikoulutuksen uudistuksessa on tarkoitus siirtää sääntelyn painopistettä koulutuksesta ajokokeeseen.

​Tässä lakihankkeessa pyritään ajokorttikoulutuksen yksilöimiseen ja sekä vaihtoehtoisiin opetustapoihin. Tavoitteena on pienentää ajokortin hintaa ja edistää uusien opetusmenetelmien käyttöönottoa. Opetuskustannukset ovat isoin erä ajokortin hinnasta. Sääntelyä purkamalla pyritään saamaan aikaan kilpailua, mikä johtaisi ajokortin hinnan alenemiseen.

Uudistus sisältyy pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelman kohtaan digitalisaatio, kokeilut ja normien purkaminen. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle syksyllä 2017 ja lain on tarkoitus tulla voimaan 1. päivänä heinäkuuta 2018.

Tietopakettiin on koottu hankkeeseen liittyvää eduskunta-aineistoa, uutisaineistoa, oikeusvertailevaa aineistoa ja kirjallisuutta. Tietopakettia tullaan täydentämään hankkeen edetessä.

Lisätietoa tietopaketista: Antti Jukka, s-posti: etunimi.sukunimi@eduskunta.fi

Tutustu tietopakettiin: Ajokorttikoulutuksen kehittäminen

Muita Eduskunnan kirjaston asiantuntijoiden laatimia lakihankkeiden tietopaketteja (LATI)

Aihealueet
Kirjasto